כזאת ניסיתי: Samsung Galaxy Ring

במשך שנים, טבעות חכמות היו בערך איפה שאוזניות TWS היו לפני 2016, ואיפה ששעונים חכמים עמדו ב-2013: רעיון מגניב עם מימוש בעייתי. יצרניות עלומות שם ניסו את מזלן, לרוב דרך קמפיינים למימון המונים, והתלבטו מה בדיוק אפשר (ואי אפשר) לדחוף לתוך חפיץ בצורת טבעת שאמורה לשבת על האצבע. בשנים האחרונות הקטגוריה הזאת התחילה להתכנס לכיוון ברור יותר, סוג של תחליף לצמידי פעילות ולשעונים חכמים, עבור משתמשים שלא מסוגלים לדמיין את עצמם ישנים עם משהו על פרק היד, אבל לא רוצים לוותר על מעקב שינה.

Samsung Galaxy Ring (צילום: גד גניר)


כמו במקרה של אוזניות TWS ושעונים חכמים, היה צורך במותג גדול שייכנס לזירה כדי לעורר עניין אמיתי. וכמו אז, סמסונג לא חיכתה. היא הייתה הראשונה מבין הגדולות לקפוץ למים ולהציג טבעת חכמה משלה, עם שם שהושקע בו כנראה מעט פחות מהטכנולוגיה שבתוכה: Galaxy Ring, שמצטרפת לליין מוצרי הבריאות והמעקב של סמסונג. בדקתי אותה בשבועות האחרונים, בעיקר כדי להבין אם סמסונג פיצחה כאן קטגוריה חדשה או פשוט עטפה צמיד פעילות במיתוג של תכשיט.

למרות שהיא עשויה טיטניום, מבחוץ אפשר בקלות להתבלבל ולחשוב שמדובר בתכשיט גנרי מהשוק. היא מגיעה בשלושה צבעים לבחירה: זהב, כסף או שחור (כמו הדגם שנשלח לבדיקה), עיצוב מינימליסטי עד כאב, גימור חצי-מבריק וקיעור עדין שמקיף את כולה. תוסיפו לזה קו דקיק שמסמן למשתמשים איך למקם אותה כדי שהחיישנים יעשו את מה שהם יודעים, וזהו. אין נצנוצים, אין שילובי צבעים, גימורים או חומרים. איפה זה ואיפה העיצובים המתאמצים של סמסונג בגלגולים הראשונים של השעונים החכמים שלה.

Samsung Galaxy Ring (צילום: גד גניר)


בניגוד לשעונים חכמים או צמידי פעילות, זו טבעת. אין כאן מקום למסכים, נורות, מנגנון רטט או סוללה גדולה שתצטרך לתמוך בהם. בהתאם, אין בה חיוויים או התראות, והיא אפילו לא תספר לכם מה השעה. מהבחינה הזו, טבעת חכמה לפי החזון של סמסונג לא באמת באה להחליף את השעונים והצמידים שלה. אלה עדיין נמכרים היטב.

למינימליזם הזה יש גם יתרון, לפחות אחד: Galaxy Ring שוקלת רק 2.3 גרם ומרגישה בערך כמו... כלום. מדי פעם תבדקו שהיא עדיין שם. היא לא זזה, לא מחליקה, לא מציקה לאצבעות הסמוכות. היא פשוט יושבת שם. גם כשאתם בגשם. עם תקן IP68 היא אמורה לשרוד. אני אפילו התקלחתי איתה. לא כי היא נועדה לזה, פשוט שכחתי שהיא עלי. בכל זאת, לא בדיוק מוצר שצועק את נוכחותו. רק קחו בחשבון: מים מתוקים זה בסדר. כלור, סבון, אקונומיקה או ניסויים בכימיה? פחות.

Samsung Galaxy Ring (צילום: גד גניר)

Samsung Galaxy Ring (צילום: גד גניר)


ועכשיו לחלק הפחות גמיש. זה לא שעון עם רצועה שאפשר להתאים, זו טבעת. מידה אחת או שתחיה איתה בשלום או שתעביר אותה בירושה. סמסונג ממליצה לעבור מדידה בחנות, המלצה סבירה, במיוחד אם אתם לא בעניין של להחזיר אחר כך. מצד שני, אם במקרה יש לכם טבעת שאתם אוהבים ויודעים מה המידה שלה, אפשר לדלג על האינטראקציה עם איש המכירות ולחיות על הקצה.

אז מה Galaxy Ring מודדת? בגדול, את מה שהשעונים החכמים של סמסונג כבר מודדים: דופק, רמות חמצן בדם, איכות שינה, רמות סטרס ועוד. מדידת הדופק הייתה דומה מאוד לזו של שעון ה-Garmin שלי, אבל כשזה הגיע לצעדים, הטבעת דווקא הייתה הרבה יותר מפרגנת. הפער הגיע לכמה מאות צעדים ביום, ולרגע כמעט השתכנעתי שאני יותר פעיל ממה שחשבתי.








מי שכבר רגיל לשעון חכם או צמיד של סמסונג ירגיש כאן בבית. אפליקציית המעקב היא Samsung Health, והיא מציעה תובנות, המלצות לשיפור שינה, מדידת רמות אנרגיה יומית ומעקב אחרי פעילות ספורטיבית. הטבעת יודעת לזהות לבד אם התחלתם לרוץ ותסווג את זה כפעילות גופנית, אבל כל סוג אחר של פעילות ידרוש מכם להפעיל את המעקב בעצמכם דרך האפליקציה בטלפון. גם האפשרות לעקוב אחר נחירות ולשלב את הנתון הזה בניתוח איכות השינה זמינה, כל עוד הסמארטפון נמצא בסביבה ומקשיב.

הטבעת לא מציעה פונקציונליות חדשה שלא ראינו כבר בשעונים ובצמידים של סמסונג, ואפילו חסרות בה כמה יכולות בסיסיות. היא לא תעיר אתכם משינה, אין לה GPS כדי שתוכלו לצאת לריצה בלי הטלפון, וגם לא תוכלו לשלם בעזרתה בקופה. מצד שני, גם אם אני לא בדיוק המקבילה הגברית של הנסיכה על העדשה, אני יכול להבין את מי שכן. יש מי ששעון על היד בלילה מרגיש להם כמו לישון עם אזיק. Galaxy Ring לא תלחץ, לא תתחכך, ולא תתבע תשומת לב. היא פשוט תהיה שם ותעשה את שלה.

Samsung Galaxy Ring (צילום: גד גניר)


כרגיל, לא חייבים סמארטפון של סמסונג כדי להשתמש ברוב היכולות של Galaxy Ring. אמנם תידרשו להתקין לא פחות מארבע אפליקציות שונות: אפליקציית השליטה באביזרי בלוטות', תוסף ייעודי ל-Galaxy Ring, אפליקציה לניהול התקשורת בין הטבעת למכשיר וכמובן Samsung Health. אבל כ-99% מהפונקציות זמינות גם למשתמשים עם מכשירי Nothing, Vivo, Oppo או כל מותג אחר. משתמשי אייפון? נכון לעכשיו, סמסונג לא תומכת בטבעת באקוסיסטם של אפל. ייתכן שבעתיד יגיע שינוי, וייתכן שתצטרכו פשוט לחכות ל-Apple Ring או איך שלא יקראו לה. ומה בכל זאת מוסיף החיבור לסמארטפון של סמסונג? מחוות. פעולה של "צביטה" בשתי אצבעות, כשאחת מהן עונדת את הטבעת, תאפשר להשתיק שעון מעורר או לצלם תמונה באפליקציית המצלמה. פיצ’ר קטן ושולי, אבל כזה שמגיע כבונוס למי שכבר ממילא בסביבה.

Samsung Galaxy Ring (צילום: גד גניר)

Samsung Galaxy Ring (צילום: גד גניר)


הסוללה של Galaxy Ring מספיקה לכשבוע. היא נטענת בתוך קייס שקוף שכולל סוללה פנימית, שמספיקה לעוד טעינה וחצי. הנתון הזה נשמע מרשים, אבל הוא קצת טריקי. מצד אחד, מדובר בפרק זמן שמאפשר מעקב שינה של כמה ימים ברצף בלי שתצטרכו להתחיל ללהטט עם חלונות טעינה בשעות היום. מהבחינה הזאת, היא נוחה יותר מהשעונים הנוכחיים של סמסונג, שדורשים טעינה כל יומיים עד שלושה. מצד שני, כמו שהיא לא מציגה כלום על המסך, היא גם לא תתחנן שתטעינו אותה. אין חיווי, אין נורות, אין תזכורת קולית שאומרת "אחי, אני גמורה". אם אתם לא פותחים את Samsung Health באופן יומיומי, או שפשוט פספסתם את ההתראה בטלפון, יש סיכוי לא רע שתמצאו את עצמכם, בדיוק כמוני, מסתובבים עם טבעת חכמה שטענתם לפני שבוע וקצת, שבשלב הזה בעיקר נראית טוב על האצבע.

(+)

  • קלה ובקושי מורגשת על האצבע
  • זמן סוללה ארוך
  • מגוון מדידות מדויקות יחסית והתממשקות עם אפליקציית Samsung Health
(-)
  • לא זולה ביחס למוצר שלא באמת מחליף שעון חכם
  • לא מסוגלת לספק שום חיווי בעצמה
  • מד הצעדים מעט מפרגן מדי


Galaxy Ring היא גאדג’ט חכם שמתחפש לתכשיט, ועושה את זה לא רע בכלל. היא מדויקת, אלגנטית, כמעט בלתי מורגשת, ומי שבאמת לא מסוגל לסבול שעון או צמיד בלילה, ימצא בה פתרון מעקב נוח ודיסקרטי. הבעיה? היא עולה כמעט כמו שעון חכם מבלי להציע חלק ניכר ממה ששעון חכם יודע לעשות. אין תצוגה, אין התראות, אין ניווט, אין תשלומים. רק נתונים. וזה הופך את המחיר שלה, 1,499 ש"ח, למשהו שדורש לא מעט רצון טוב כדי להצדיק אותו. נכון לעכשיו, Galaxy Ring היא פחות מהפכה ויותר ניסוי אלגנטי בקטגוריה שעוד לא ברור אם תמריא או תישאר כנישה בלבד.

4 תגובות

  1. תודה על סקירה טובה נוספת,
    אבל אחינו! שמת על האצבע הלא נכונה!
    אמורים לשים על האצבע המורה
    אולי זו הסיבה שהמדידות לא היו מדויקות?
    אביב

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אביב! תודה! בגדול סמסונג ממליצה על האצבע המורה בעיקר בשביל המחוות. באשר למדידת צעדים וכו' - זה לא משנה באיזה אצבע עונדים אותה, ובכל מקרה בדקתי והתופעה של ספירה מחמיאה היא משהו שסוקרים נוספים דיווחו עליו :)

      מחק
  2. נ.ב.
    תיסלם על תשע שעות שינה, עוד עם שתי ילדות בבית!

    השבמחק
    תשובות
    1. *שלוש ילדות *הצעירה כבר יודעת להעסיק את עצמה *הלכתי לישון מוקדם

      מחק

הוסף רשומת תגובה

חדש יותר ישן יותר