ב-Nothing גילו את העולם המסעיר של מכשירי הביניים. אחרי שני מכשירים מסגמנט מעורפל משהו, השיק הסטארטאפ הלונדוני במרץ 2024 מכשיר ביניים למהדרין, (Phone (2A שהפתיע מאוד לטובה והפך גם להצלחה מסחרית נאה במונחי המותג. חלפה שנה, מכשיר דגל חדש לא הושק, אבל במקומו מגיע כעת דור ההמשך של ה-(Phone (2A, בדמות שני מכשירי ביניים חדשים. הבסיסי יותר, Phone (3A) היה אצלי בבדיקה בשבועות האחרונים.
Nothing Phone (3A) (צילום: גד גניר)
לאחר שב-(Phone (2A ובגרסה המרועננת שלו, Phone (2A) Plus, שיתפה פעולה עם יצרנית ערכות השבבים הטייואנית Mediatek, חזרה Nothing למקורותיה ומציעה את Phone (3A) עם ערכת שבבים של קוואלקום, Snapdragon 7s Gen 3. על הנייר, הנתונים הטכניים די דומים לאלו של המעבדים משנה שעברה, אבל איכשהו החוייה זריזה יותר, המכשיר מגיב מהר יותר ובאופן כללי מציע חוייה לא שונה במיוחד מזו של מכשירי דגל לכל דבר, וזה לא שהמכשירים הקודמים סבלו מבעיות מהירות. המכשיר שבדקתי מגיע עם זכרון RAM בנפח נאה מאוד ביחס לנהוג בקטגוריה, של 12 גיגה, אשר ניתן להרחבה נוספת על חשבון חלק מנפח האחסון (בנפח 256 גיגה), אבל עם נפח מובנה כזה, אני לא רואה באמת צורך בכך. המכשיר נמכר גם בגרסת 8 גיגה RAM ו-128 גיגה אחסון. בניגוד לגרסת ה-Pro, ה-Phone 3a הסטנדרטי לא מגיע עם תמיכה ב-eSIM, אבל בגלל שתמיכה כזאת עדיין אינה נפוצה בסמארטפונים ברמת המחיר הזאת, ניתן להחליק לו את זה.
Nothing Phone (3A) (צילום: גד גניר)
מערכת ההפעלה של המכשיר, Nothing OS 3.0 מתבססת על גרסת האנדרואיד העדכנית ביותר, גרסה 15. קארל פיי, היזם שעומד מאחורי Nothing, ושהקים לפני כן את OnePlus, יודע היטב מה אנשים שמדברים על מערכות הפעלה לסמארטפונים בפורומים רוצים במערכות ההפעלה של הסמארטפונים שלהם וככה גם נראית Nothing OS 3.0: דומה מאוד באופן כללי לאנדרואיד בצורתה המקורית, עם אפשרויות נוספות להתאמה אישית ועם קצת תבלון של ווידג'טים בשפה העיצובית הנאה והייחודית של Nothing. אין אפליקציות ומשחקים צד ג' שמותקנים מראש על המכשיר ורוב האפליקציות שכן מותקנות מראש הן האפליקציות של גוגל, או במילים אחרות, כמעט ההיפך הגמור מסמסונג ושיאומי. למרבה האכזבה, בשונה מסמסונג ושיאומי, ב-Nothing מגבילים את התמיכה שלהם בעדכוני תוכנה גדולים ל-3 שנים בלבד.
Nothing Phone (3A) (צילום: גד גניר)
החידוש המשמעותי ביותר שמביא איתו Phone (3A) ברמת התוכנה הוא Essential Space, אפליקציה שאליה ניתן לשמור צילומים, צילומי מסך והקלטות קוליות. בהתחלה חשבתי לעצמי שמדובר בתחליף google Lens, אבל האמת היא ש-Essential Space עושה הרבה מעבר לזה: היא מזהה מה מופיע בצילום ורושמת תיאור קצר מתחתיה. העליתם צילום מסך משיחת וואטסאפ? היא תדע לזהות מה נושא השיחה גם אם היא בעברית ולכתוב אותה מתחת לצילום המסך. העליתי צילום של הבת שלי מאותו ערב בארוחה משפחתית במסעדה, ופתאום נוספה שורה באפליקציה שמזכירה לי להקליט רשמים מהארוחה שאכלתי. ניתן גם להקליט הודעות קוליות היישר אל Essential Space והיא כבר תתן להן כותרת אינפורמטיבית בטקסט מתחת לקובץ באפליקציה. האפליקציה לא מזהה רק טקסט בצילומי מסך, היא יודעת לזהות את האפליקציה שממנה נלקח צילום המסך, כך שאם צילמתי מסך בטוויטר, היא תתייחס לטקסט בתור ציוצים. אוסף היכולות המרשים הזה לא תורגם, אצלי לפחות לאפליקציה משנת חיים. ניסיתי בכוח למצוא לה שימוש בחיי היום יום אבל בסופו של דבר בכל פעם שהרגשתי צורך לשמור משהו חשוב שנתקלתי בו, חזרתי כל פעם לקבוצות הוואטסאפ והטלגרם שלי עם עצמי, לצד אפליקציית Trello ו-Keep.
Nothing Phone (3A) (צילום: גד גניר)
Nothing Phone (3A) (צילום: גד גניר) Nothing Phone (3A) (צילום: גד גניר)
האם זה אומר שלא השתמשתי ב-Essential Space? להיפך, השתמשתי בה גם כשלא ממש רציתי: ב-Nothing מאמינים כל כך באפליקציה הזאת, שהם הקדישו לה לחצן בנדל"ן הכי אסטרטגי שניתן לדמיין, מתחת ללחצן ההפעלה של המכשיר. מתוך ההבנה שמשתמשים עשויים להתבלבל בין שני הלחצנים, המעצבים של Nothing העניקו לכפתור של Essential Space צורה מעט שונה אבל בשימוש היומיומי זה לא עזר: מצאתי את עצמי לוחץ על הכפתור הזה המון פעמים מבלי להתכוון כשניסיתי לכבות את מסך המכשיר, ועל כך יעידו עשרות צילומי מסך חסרי פואנטה שמצאו את דרכם לאפליקציה. גם סמסונג עשתה טריק דומה בזמנו עם ביקסבי בעידן ה-Galaxy S8, אבל בשונה מ-Nothing, היא לפחות מיקמה את הכפתור היעודי הרחק מכפתור ההפעלה, כך שכמות הלחיצות השגויות שם היתה יותר נסבלת. קוראים את זה ואומרים לעצמכם "חפיף, מתרגלים"? ייתכן בהחלט, אבל המיקום האסטרטגי הזה על מסגרת המכשיר הוא גם המקום המדויק שעליו נצמדים התופסנים בכל מעמד סמארטפון לרכב, מה שאומר עוד כמה צילומי מסך לאוסף, עד שמתרגלים לתפוס את הסמארטפון בחלק נמוך יותר במסגרת, במחיר פגיעה ביציבות שלו במעמד. והחלק הכי גרוע: אין בכלל אפשרות למפות מחדש או לנטרל את הכפתור החיוני הזה.
Nothing Phone (3A) (צילום: גד גניר)
ל-Phone (3A) מסך AMOLED בגודל 6.77 אינץ', ברזולוציית 1080 על 2392 פיקסלים, וקצב פריימים מקסימלי של 120 הרץ. המסך נראה מעולה, וגם טיפה מואר יותר מקודמו. העיצוב הכללי נותר דומה מאוד לזה של (Phone (2A, עם גב שקוף שמציג לראווה את רכיביו הפנימיים של המכשיר. העיצוב הזה משווה לו מראה יוקרתי יותר מהנהוג ברמת המחיר של המכשיר הזה, ולמרות שהעיצוב עצמו לא עבר איזשהי מהפכה, הוא עדיין נראה מעולה. המכשיר לא כבד במיוחד, (201 גרם), נוח לאחיזה ביד ואפילו תקן העמידות שלו לאבק ומים השתדרג ל-IP64. התקן הזה אומר שהמכשיר עמיד לחלוטין לחדירת אבק, וישרוד התזות מים, אם כי לא כדי להעמיד אותו במבחן מול סילוני מים בלחץ גבוה או טבילה בבריכה. כנהוג במכשירי Nothing גם את גבו של Phone 3a מעטרים שלושה פסי תאורה, תאורת Glyph הייחודית של מכשירי המותג, שמסמנת על קבלת התראות, טעינה, התקדמות טיימר, ועוד.
Nothing Phone (3A) (צילום: גד גניר)
השינוי המשמעותי בגב המכשיר הוא במערך הצילום, שמאכלס כעת שלוש מצלמות במקום שתיים: שתי מצלמות 50 מגה פיקסל, האחת עם צמצם f/1.9 וייצוב תמונה אופטי והשניה, מצלמת טלפוטו (זום אופטי כפול 2) וצמצם f/2.2 כשאליהן מצטרפת גם מצלמת עדשה רחבה ברזולוציית 8 מגה פיקסל וצמצם f/2.2. הופתעתי לטובה מביצועי המצלמה של המכשיר הזה, בייחוד בצילומי פורטרט, בהם הוא הצטיין ממש וייצר תמונות שלא היו מביישות מכשיר דגל לכל דבר. באור יום הוא מפיק תמונות עם פירוט נאה וטווח דינאמי רחב, באופן שלא בולע פרטים באיזורים מוצללים, אבל בתאורה נמוכה יותר ובצילום של אובייקטים בתנועה, הוא לפעמים מתקשה לשמור על מיקוד, למרות ייצוב התמונה האופטי. התמונות בזום עד לערך של X4 ובזוית רחבה נראות טוב על מסך הטלפון, אם כי מורגש בהן עיבוד מוגזם משהו. תופעה מתסכלת מעט היא הנטייה של המכשיר לצלם תמונה, להציג על המסך מעין תמונת Preview עד לעיבוד הסופי שלה, ולקבל בסוף תמונה פחות ממוקדת מזו שהוצגה בינתיים. זה לא קורה הרבה, אבל זה קרה מספיק פעמים כדי שאבחין בכך. המצלמה הקדמית ברזולוציית 32 מגה פיקסל מתנהגת בצורה דומה למערך האחורי: מצטיינת בצילומי פורטרט באיזורים מוארים, ומתקשה לייצר תמונות ממוקדות בתנאי תאורה פחות אידיאליים, כנהוג בסגמנט הזה. בסופו של דבר, יש כאן שדרוג משמעותי ביחס לדור הקודם בכל הקשור לצילום, אם כי להערכתי השיפור נעוץ בעיקר בערכת השבבים של קוואלקום, שלרוב יודעת לבצע עיבוד תמונה טוב יותר בהשוואה לערכות שבבים של מדיהטק.
בגזרת הסוללה אין שינוי דרמטי: ל-Phone (3A) סוללת 5000mAh שהספיק לי לכ-9 שעות מסך. זה אמנם פחות מהדגם הקודם, אולם זה עדיין לא רע בכלל. הסוללה נטענת בהספק מקסימלי של 50W (לעומת 45W בדגם הקודם), מה שמקצץ דקות ספורות ממשך הטעינה: 21 דקות ממצב פרוק לחלוטין ל-50%, ו-59 דקות לטעינה מלאה. הרמקולים של המכשיר מייצרים סאונד סטריאופוני מעט נטול עומק, אבל מפורט ומדויק למדי, ובעוצמה מספקת.
(+)
- ביצועים מעולים
- מערכת הפעלה נקייה ומהנה לשימוש
- יכולות צילום טובות
- הכפתור שמפעיל את Essential Space ממוקם במיקום אסטרטגי מדי
- הסוללה מחזיקה מעט פחות מבדגם הקודם
- המצלמה מתקשה לעיתים לייצר תמונות ממוקדות בתנאי תאורה לא אידיאליים
מחירו של Nothing Phone (3A) ברשת באג, היבואנית הרשמית מתחיל ב-1349 ש"ח לגרסת ה-128 גיגה אחסון +8 גיגה RAM, אם כי מאחר שנפח האחסון לא ניתן להרחבה, הייתי ממליץ בחום ללכת על גרסת ה-256 גיגה + 12 גיגה RAM שעולה 250 ש"ח יותר. ה-(Phone (2A היה מכשיר מוצלח בפני עצמו, ו-Phone 3a בהחלט לוקח את החלקים הטובים בו כמו מסך איכותי, מערכת הפעלה נקייה, ועיצוב נאה, ומציע שדרוג משמעותי בביצועים וביכולות הצילום. הייתי מוותר בקלות על Essential Space, ובייחוד על הלחצן שמוביל אליו, אבל גם איתו, מדובר במכשיר נהדר שכיף להשתמש בו, משהו שלא פוגשים הרבה בקטגוריה שלו.
מעולה!
השבמחקשמעתי לעצתך, קניתי מכשיר קודם, והוא באמת מהנה מאוד לשימוש.
רוב תודות,
אביב
הוסף רשומת תגובה