כאלו ניסיתי: earfun Wave Life

כמה אפשר להוריד במחיר לפני שזה כבר מורגש? זו השאלה שקפצה לי לראש כשפתחתי את הקופסה של Wave Life, האוזניות החדשות של earfun. מדובר באוזניות Bluetooth בתצורת Over The Ear, עם ביטול רעשים אקטיבי, אבל גם עם תג מחיר מתחת לרף ה-200 ש"ח. אחרי כמה דגמים קודמים שהוכיחו ש-earfun יודעת להוציא הרבה מסכום צנוע, הדגם הזה מציב רף חדש של מינימליזם תקציבי. האם הוא מצליח לשמור על הרמה שאליה התרגלנו, או שפה כבר באמת מרגישים את החיסכון?

earfun Wave Life (צילום: גד גניר)


כבר בשלב הפתיחה מתבהרת אחת הפשרות הבולטות בדרך למחיר הנמוך: האריזה. מבחוץ, הקופסה ממשיכה את הקו הנקי והמוכר של earfun, אבל מבפנים הסיפור אחר לגמרי. האוזניות מונחות בתוך תבנית פלסטיק דקה וזולה, מהסוג שמעלה זיכרונות מהטטריס שקניתי ב-60 ש"ח בחנות צעצועים ליד הבית אי שם ב-1994. הערכה כוללת בדיוק את המינימום ההכרחי: האוזניות וכבל טעינה, עטופים במיטב הניילונים שסכום זעום יכול לקנות. אין קייס, אין שקית בד, והדבר היחיד שמנסה להגן על האוזניות הוא זוג מדבקות שקופות על החלק החיצוני, שגם הן, מן הסתם, לא נועדו להישאר שם לאורך זמן. אם אתם מתכננים לקחת את האוזניות איתכם בתיק, עדיף שתתחילו לחפש קופסה בעצמכם.

בניגוד למה שהאריזה רומזת, האוזניות עצמן דווקא מצליחות להפתיע, ואפילו נראות, לטעמי, טוב יותר מה-Wave Pro היקרות יותר של החברה. הן מגיעות בשחור מלא, עם גימור מט בסיסי אבל עיצוב כללי חלק ונעים לעין. כריות האוזניים וכרית העורף עשויות מחומר דמוי עור רך, שנעים ונוח לשימוש גם לאורך זמן. ברמה הפרקטית, האוזניות עושות את העבודה: הן לא כבדות, לא לוחצות יתר על המידה על האוזניים, אבל עדיין צמודות מספיק לראש כדי לשמור על יציבות. מנגנון הקיפול הכפול, קיפול של האוזניות לתוך הקשת וסיבוב שלהן על צירן הופך אותן לקומפקטיות במיוחד לנשיאה. הלחצנים, כולם ממוקמים על ההיקף של אוזניית ימין, נוחים לשימוש, אם כי הייתי שמח לראות אותם קצת יותר רחבים וקלים לזיהוי במישוש. איכות הבנייה, כמו שציפיתי מהמחיר, כוללת גם פשרות: לחצני הגומי מעט קשיחים ורועשים בלחיצה, הברגים החשופים בנקודת החיבור לקשת נראים כאילו נשארו שם מחוסר אלטרנטיבה אסתטית, והפתיחה המדורגת של הקשת רק מחזקת את התחושה שחיפשו כאן פתרונות פשוטים. ובכל זאת, אין כאן תחושת שבירות, והאוזניות לא משדרות שהן עומדות להתפרק בקרוב.

earfun Wave Life (צילום: גד גניר)

earfun Wave Life (צילום: גד גניר)

earfun Wave Life (צילום: גד גניר)


ל-Wave Life זוג דרייברים מחומרים מרוכבים בקוטר 40 מ"מ. הן תומכות בתקן ה-Bluetooth העדכני ביותר נכון לכתיבת שורות אלו, גרסה 5.4, אך בגזרת מקודדי האודיו האלחוטי מסתפקות ב-SBC הבסיסי וב-AAC המתקדם יותר. מקודדים מתקדמים יותר כמו aptX על סוגיו ו-LDAC שמורים לדגמים היקרים יותר בקטלוג של החברה. בהגדרה המוגדרת כברירת מחדל באקולייזר, איכות הסאונד סבירה, אך שימוש במבחן השמיעה באפליקציה, שמייצר אקולייזר מותאם אישית, משדרג את התוצאה בצורה ברורה. הייתי שמח לטווח מיד נוכח יותר ולרמת פירוט גבוהה יותר, אבל הבאסים עוצמתיים, ובתדרים הגבוהים מתקבל צליל חד ומדויק יחסית. זליגת הסאונד מורגשת במידה בינונית: בווליום של 75% ומעלה, מי שיושב לידכם כבר יידע בדיוק מה אתם שומעים. בסך הכול, ביחס למחיר, איכות הסאונד כאן מרשימה בהחלט.

ביטול הרעשים של Wave Life מצליח להפתיע לטובה. המפרט מבטיח סינון בעוצמה של עד 45 דציבל באמצעות ארבעה מיקרופונים ואלגוריתם AI. מה שזה לא יהיה, זה עובד: הוא מנמיך בצורה ניכרת רעשים חזקים במיוחד, וכמובן גם מתמודד יפה עם מטרדי רקע פחות דומיננטיים אך עקביים. אף מהנדס ב-Bose או בסוני לא יתעורר שטוף זיעה באמצע הלילה בגלל מה שיש כאן, אבל רעשי רחוב סואן מאבדים את החדות שלהם, ורעשים מונוטוניים בתדרים נמוכים: מאווררים, מזגנים, מייבשי כביסה, פשוט נעלמים. מצב המודעות לסביבה פחות מרשים: הצליל שנכנס דרכו נשמע מלאכותי, נטול עומק ובעיקר מזכיר שאתם לא משתמשים בדגם שעולה פי שלושה. מרשים? לא ממש. אבל כשמסתכלים על תג המחיר, קשה באמת להתלונן.

באשר לשיחות טלפון, ה-Wave Life מספקות ביצועים סבירים בלבד. אפשר בהחלט לקיים איתן שיחות, אבל אל תצפו להתלהבות בצד השני של הקו: במהלך הבדיקה, מי שדיבר איתי דיווח על צליל עמום, מודגש יתר על המידה בבאסים, עד כדי תחושה שהמיקרופון קרוב מדי לפה. עם זאת, ביטול הרעשים במהלך שיחה עובד באופן יעיל ומסנן היטב רעשי רקע מטרידים. בשורה התחתונה, אם רוב השיחות שלכם מזדמנות וקצרות, הן יספיקו, אבל אם אתם מבלים שעות בשיחות עבודה, כנראה תרצו משהו מוצלח יותר.

סט התכונות המתקדמות של ה-Wave Life לא מפתיע במיוחד, אבל מכסה את כל מה שהייתם מצפים למצוא באוזניות בטווח המחירים הזה: מלבד האקולייזר שהזכרתי קודם, הן יודעות להתחבר לשני מכשירי בלוטות' במקביל, ויש להן מצב משחק שמצמצם את השיהוי בין תמונה לסאונד, על חשבון ירידה מסוימת באיכות הצליל. בנוסף, האפליקציה מאפשרת לכם לשנות את ההגדרות המקוריות של לחצני הפלוס והמינוס על האוזניות, למקרה שההחלטות של מהנדסי ה-UI של earfun פחות מוצאות חן בעיניכם.

earfun Wave Life (צילום: גד גניר)

earfun Wave Life (צילום: גד גניר)


סוללה פנימית בקיבול של 500mAh אמורה לספק ל-Wave Life עד 60 שעות שימוש עם ביטול רעשים כבוי, או כ-38 שעות כשהוא פעיל ובמבחן המציאות, הנתונים האלו לא רחוקים מהאמת. שקע 3.5 מ"מ סטנדרטי אין כאן, אבל כן תמצאו תמיכה בהעברת שמע דרך כבל USB-C, כך שגם אם הסוללה התרוקנה לחלוטין, אפשר להמשיך להאזין, הודות לחיבור קווי שמנצל את אותה כניסת טעינה.

(+)

  • ביטול רעשים מפתיע לטובה
  • מתקפלות לגודל קופמקטי
  • תומכות באודיו דרך USB C
(-)
  • מקודדי אודיו בסיסיים בלבד
  • לא מצטיינות בשיחות טלפון
  • אין קייס נשיאה

במחיר של 44.99 דולר (בהזנת הקוד "WAVLIFE2" בעגלת הקניות באתר החברה), Wave Life מציעות בדיוק את מה שאפשר לצפות מאוזניות במחיר כזה, ואפילו קצת מעבר. הן לא מגיעות עם קייס יוקרתי (או קייס בכלל), לא מציעות סאונד לאודיופילים, וגם לא גורמות לסובבים לשאול בהתפעלות מאיפה קניתם אותן. הן כן נוחות, פרקטיות, ומחזיקות יפה בשימוש יומיומי בלי לשדר תחושה של פשרה מוגזמת. למי הן יתאימו? בעיקר למי שמחפש זוג אוזניות נוסף למשרד או לבית, למי שמאס בהוצאה של מאות שקלים על זוג אוזניות ומוכן לחיות עם הפשרות, או למי שרוצה לקנות אוזניות לילדים בלי לחשוש מכל נפילה. 



1 תגובות

  1. מעולה, גד!
    רוב תודות על סקירה מצויינת נוספת,
    של חפיץ שסיקרן אותי.
    הילדים שלי מחרבים את האוזניות שלהם בצורה שיטתית,
    ננסה את אלה.
    שא ברכה,
    אביב

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

חדש יותר ישן יותר