במשך שנים, אוזניות גיימינג היו שם נרדף לאוזניות קשת מצועצעות ומגושמות, לרוב בתצורת Over the Ear שמגיעות עם בום (מיקרופון מובנה). יצרניות ציוד גיימינג הניחו משום מה שמחממי אוזניים ישתלבו עם המתח והאדרנלין שמציף שחקנים בעת משחק. רק בתקופה האחרונה חלקן החלו להציג מבחר גדול יותר של אוזניות In Ear שיתאימו עבור מי שלא משחק בתוך חדר קירור. SteelSeries היא אחת מאותן יצרניות, ולאחר שהציגה בתחילת שנה שעברה את Tusq, אוזניות גיימינג חוטיות, מגיע כעת תורן של SteelSeries Arctis GameBuds, אוזניות הגיימינג הראשונות שלה בתצורת True Wireless.
![]() |
SteelSeries Arctis GameBuds (צילום: גד גניר) |
להגנתן של היצרניות, צריך להכיר בעובדות: לקח להן זמן לאמץ את הפורמט של TWS באוזניות גיימינג כי רק בשנים האחרונות אוזניות מהסוג הזה הגיעו לרמת בשלות שתאפשר להן להיות ראויות עבור גיימינג. מילת המפתח כאן היא שיהוי, או עיכוב. בהאזנה למוזיקה אין לשיהוי כל כך משמעות. בצפייה בסרטוני וידאו, עד לרמה מסוימת הוא עדיין רק בגבולות המעצבן, אבל בגיימינג, פעילות אינטראקטיבית תחרותית מטבעה, אפילו שיהוי קצר ביותר יכול לעשות את ההבדל בין חיים לפסילה.
![]() |
SteelSeries Arctis GameBuds (צילום: גד גניר) |
חלק מהיצרניות מציעות אמנם "מצב גיימינג" שמצמצם אמנם את השיהוי אך פוגע באיכות הצליל. התקנים העדכניים ביותר של בלוטות' מציעים כבר שיהוי סביר של הסאונד ביחס לוידאו, אך במקרה של Arctis GameBuds, ב-SteelSeries הלכו על בטוח ובחרו בפתרון אחר: האוזניות יודעות להתחבר אמנם אלחוטית בבלוטות', אך החיבור הראשי שלהן הוא בתדר 2.4 גיגהרץ באמצעות דונגל ייחודי של החברה. באופן הזה, ניתן להשתמש בהן בבית כשהן מחוברות לדונגל שמחובר למחשב ללא שיהוי מורגש, אך גם לצאת איתן מחוץ לבית ולהתחבר איתן בבלוטות' לטלפון ולהנות ממוזיקה ופודקאסטים בדרך. הדגם שקיבלתי לבדיקה ממותג ככזה המיועד לקונסולות PlayStation, אבל בגלל שמדובר בדונגל עם חיבור USB C, הוא יעבוד בכיף גם עם קונסולות ניידות כדוגמת Nintendo Switch, Legion Go ואפילו Steam Deck. בשונה מבעבר, הדונגל עוצב באופן חכם מאוד: חיבור ה-USB C שלו ממוקם בצד, כך שניתן לתמרן איתו כדי לא לחסום שקעים אחרים במחשב, והוא גם לא בולט החוצה יותר מדי. מעבר לכך, בגלל שב-SteelSeries יודעים ששקעי USB C הם מצרך נדיר, הם אפילו מצרפים לערכה מתאם לשקעי USB A.
![]() |
SteelSeries Arctis GameBuds (צילום: גד גניר) |
![]() |
SteelSeries Arctis GameBuds (צילום: גד גניר) |
![]() |
SteelSeries Arctis GameBuds (צילום: גד גניר) |
קייס הטעינה של SteelSeries מעט שמנמן ומגושם לעומת הקייס הממוצע של אוזניות TWS בשל הצורך לאחסן בתוכו גם את הדונגל. האוזניות עצמן מתהדרות בעיצוב זהה לזה של אוזניות Jabra מהשנים 2021-2022, ויש לברך על כך כי בג'אברה ידעו בהחלט איך לעצב אוזניות. GN, החברה ש-Jabra בבעלותה הודיעה אמנם ביוני האחרון שהיא מפסיקה לייצר אוזניות לשוק הפרטי, אבל זה לא אומר ש-SteelSeries, גם היא בבעלותה של GN, לא יכולה לעשות שימוש בידע שנצבר (שמתבסס על סריקה של 62,000 אוזניים אנושיות) אצל החברה האחות, וכך קורה ש-Arctis GameBuds נראות דומות להפליא לדגמים כמו Elite 5, ו-Elite 7 Pro. כמוהן, גם Arctis GameBuds נוחות מאוד, קלילות, קלות למיקום בתוך האוזן ויוצרות אטימה פאסיבית טובה. מאחר שאלו אוזניות גיימינג שגם יוצאות איתכם מהבית, ב-SteelSeries דאגו למגן אותן למים ואבק לפי תקן IP55, מה שאומר שתוכלו ללכת איתן ללא חשש בגשם. מעבר לכך, עיצוב הוא אמנם עניין של טעם אישי, אבל ההתבססות של Arctis GameBuds על העיצוב של Jabra משווה להן מראה סולידי ובוגר, רחוק ממה שמדמיינים כשחושבים על אוזניות גיימינג וטוב שכך, לדעתי. כמו ב-Jabra, גם כאן פקדי השליטה על האוזניות הם לחצנים ולא משטחי מגע, בחירה אולי פחות אלגנטית אבל בהחלט יותר פרקטית ואמינה. נקודת התורפה של יצרניות שבוחרות בלחצנים של ממש הוא מידת האסרטיביות שנדרשת ללחיצה: לחצנים קשים מדי גורמים לאוזניות לזוז בתוך האוזן ולאבד את היציבות, ולחצנים רכים מדי לא מספקים פידבק ראוי. במקרה של GameBuds זה בדיוק באמצע הסקאלה וזה מושלם.
ב-SteelSeries לא מנדבים מידע על קוטר הדרייברים אבל כן מספרים שמדובר בדרייברים עשויים ניאודימיום מגנטי שמפיקים צליל בטווח התדרים שבין 20 הרץ ל-20,000 הרץ. תקן הבלוטות' שבו הן תומכות הוא עדכני, 5.3, אבל למרבה האכזבה מקודד האודיו האלחוטי הוא הבסיסי ביותר, SBC. בהאזנה למוזיקה הפשרה הזאת ניכרת: יש באסים, יש דיוק בגבוהים, ובסה"כ הצליל טוב, אבל הפירוט בצליל לא ממש פורץ החוצה. לא אתפלא אם עשו כאן שימוש לא רק בעיצוב אם כי בהגדרות וחומרת האודיו של ג'אברה כי הצליל מאוד דומה, לטוב ולרע: לטוב בכל הקשור לעומק הצליל, ולרע בכל הקשור לבמת הצליל המעט צרה.
![]() |
SteelSeries Arctis GameBuds (צילום: גד גניר) |
![]() |
SteelSeries Arctis GameBuds (צילום: גד גניר) |
איכות השיחה בין אם בחיבור 2.4 גיגהרץ ובין אם בחיבור בלוטות' זהה: הצד השני דיווח על שמע ברור וחד, לא כזה שמצטיין באיכויות צליל יוצאות דופן, אבל בהחלט כזה שאפשר לנהל באמצעותו שיחות בצורה נוחה. למרות ארבעה מיקרופונים, חלק מרעשי הרקע נשמעו לפרקים בצד השני, אבל לא הפריעו למהלך התקין של השיחה.
בעוד באוזניות סטנדרטיות, ביטול רעשים הפך למובן מאליו, באוזניות גיימינג הוא מתחיל לחלחל רק בשנים האחרונות ו-SteelSeries היא בין הראשונות שטרחו לשלב כזה גם באוזניות הגיימינג שלה. ביטול הרעשים בהחלט מורגש כאן כשהוא עובד. לא מדובר עדיין במשהו ברמה של יצרניות האודיו הגדולות ואין כאן ניתוק מוחלט מהסביבה, אבל כן מקבלים כאן טיפול מעולה ברעשי מאווררים של מחשבי גיימינג רועשים.
SteelSeries מציעה שלל אפשרויות מתקדמות ייחודיות דרך אפליקציית השליטה שלה למחשב, SteelSeriesGG, ביניהן האפשרות לשינוי קול המשתמש: שחקנים יכולים לבחור אפקט מאוד ספציפי כמו "Less Nasal", "Deep Voice", ואפילו "Walkie Talkie". זה לא גימיק, שינוי הקול באמת מורגש בצד השני והאפקט אמין יחסית, אבל כנראה מכביד על עיבוד הצליל והצד השני דיווח שלצד שינוי הקול יש גם ירידה מסוימת באיכות ובפירוט. מאחר שמדובר באוזניות גיימינג, הן גם מגיעות עם הגדרות אקולייזר מותאמות למשחקים. יש כאן לא פחות מ-227 הגדרות אקולייזר ספציפיות למשחקים, כשהמיקוד הוא בכותרים חדשים או ותיקים יותר ופופולריים. כך מצאתי שם אקולייזרים יעודיים ל-Forza Motorsport, ל-Battlefield 2042, אך גם ל-GTA V הותיק. מיותר לציין ששום דבר לא מונע מכם לשחק עם אקולייזר של משחק אחד במשחק אחר. ההגדרה היא פנימית בלבד במשחק.
מה לגבי הגדרות אקולייזר בסיסיות יותר, נניח למוזיקה? אין כאלו באפליקציה למובייל משום מה וחבל. אפילו לא ניתן להגדיר ידנית אקוליזר כזה דרך האפליקציה למובייל, רק דרך המחשב. האוזניות יודעות לעצור את המוזיקה כשמסירים אותן מהאוזניים, וכאשר נכנסת שיחה הן ידעו לעבור אל הטלפון באופן אוטומטי גם אם אתם מחוברים דרך חיבור 2.4 גיגהרץ אלחוטי למחשב. מצד שני, אין כאן מולטיפוינט בבלוטות', מה שאומר שלא תוכלו להתחבר לשני מכשירי בלוטות' בו זמנית.
![]() |
SteelSeries Arctis GameBuds (צילום: גד גניר) |
הסוללה של SteelSeries GameBuds אמורה להספיק לכ-10 שעות שימוש עם ביטול רעשים כבוי. עם ביטול רעשים מופעל, הצלחתי לסחוט מהן כ-6 שעות שימוש. קייס הטעינה מספק כ-3 טעינות מלאות נוספות, וטעינה מלאה של הקייס והאוזניות נמשכת כשעה וחצי. טעינה מהירה של 15 דקות תיתן לכם כ-3 שעות שימוש אם מצאתם את עצמכם עם אוזניות פרוקות לחלוטין. הקייס תומך בתקן QI לטעינה אלחוטית.
(+)
- נוחות מאוד באוזניים
- אין הרבה אוזניות גיימינג עם ביטול רעשים וזה שיש כאן אינו סמלי בלבד
- מגוון תכונות מתקדמות לגיימרים
- במת נצליל מעט צרה
- תומכות רק במקודד האודיו הבסיסי ביותר, SBC
- אין אקולייזרים מוכנים מראש עבור מוזיקה
מחירן של SteelSeires Arctis GameBuds עומד על 699 ש"ח ביבוא רשמי של ביקונקנט. המחיר הזה קונה לכם אוזניות גיימינג משובחות: נוחות מאוד באוזניים, ביטול רעשים בעל נוכחות, זמן סוללה ארוך ושלל תכונות מתקדמות, כמו גם חיבור אלחוטי אמין ונטול הפרעות ועיכובים למשחקים. בנוסף, תוכלו לצאת איתן מהבית ולהנות מהן בחיבור בלוטות'. יש מה לשפר וללטש בכל הקשור לתפקוד שלהן מחוץ לגבולות הגיימינג, אבל גם מה שיש כרגע בהחלט הופך אותן לורסטיליות באופן מאוד משכנע.
הוסף רשומת תגובה