כזה ניסיתי: Roborock Saros 10

לפני קצת יותר מעשור, נצח במונחי חפיצים, שואבי אבק רובוטיים היו יצורים עיוורים שגיששו את דרכם באמצעות התנגשות עדינה בקירות ורהיטים, עד שכיסו את כל שטח הדירה. ואז החלו להופיע שואבים רובוטיים שמצויידים בסורקי לייזר: שואבים מתקדמים יותר מבית Neato ויצרניות אחרות החלו להציע מערכת לסריקה של חלל הבית תוך כדי תנועה שתאפשר להם לבנות מסלול חכם ואף לחמוק ממכשולים. עד מהרה הטכנולוגיה הזאת התפשטה לכל יצרניות הרובוטים. הטכנולוגיה הזאת הגיעה עם סימן היכר בולט, תרתי משמע, בליטה קטנה בחלקו העליון של השואב שמאכלסת בתוכה את עינית הלייזר המסתובבת שמאפשרת את הקסם הזה. 

Roborock Saros 10 (צילום: גד גניר)


יש רק בעיה אחת עם הבליטה הזאת: אמנם מדובר בבליטה בגובה לכל היותר של ס"מ אחד, אבל מדובר בדיוק בס"מ שעשוי לעשות את ההבדל בין רהיט שהרובוט מסוגל להכנס תחתיו וכזה שלא. כפי שיצרניות הסלולר הכריזו מלחמת חורמה על שטחים בחזית המכשיר ועל המגרעת כדי לפנות עוד מקום לעוד אינצ'ים של מסך, כך יצרניות השואבים הרובוטיים מחפשות כעת פתרונות להעלים את הבליטה של חיישן הלייזר. ב-Saros 10 של Roborock, מצאו פתרון שמזכיר את הפנסים הקופצים של מכוניות יוקרה ישנות. מה עוד מביא איתו שואב הדגל של החברה שיכול להצדיק את הבליטה שנוספה לו במחיר?

Roborock Saros 10 (צילום: גד גניר)


ברובורוק החליטו השנה לרענן את המיתוג של כל סדרות מוצרי הניקוי  שלהם. במסגרת השינוי הזה, מעתה והלאה הרובוטים השואבים המתקדמים ביותר בקטלוג, אלו שעד כה היו חלק מסדרה "S", מהדגמים הבאים יהפכו ל-"Saros", כי אם כבר רובוט שסורק את הדירה שלכם, למה לא לתת לו שם של נבל מהסרטים. לא רק השמות השתנו, גם העיצוב הכללי זכה לשדרוג ובמקרה של רובורוק זה בהחלט היה מתבקש. Soros 10 נראה בהחלט יותר אלגנטי, וכך גם תחנת העגינה שמיכלי המים חבויים כעת בתוכה, והגימור החיצוני שלה הוא גימור מראה יוקרתי שנראה כמו משהו שמשתלב טוב יותר בסלון. השואב מגיע לבחירתכם בצבע לבן או שחור, כשהאחרון אמנם אלגנטי יותר אבל רואים עליו בצורה ברורה יותר הצטברות של אבק כמו על כל שואב רובוטי בצבע שחור.

Roborock Saros 10 (צילום: גד גניר)

Roborock Saros 10 (צילום: גד גניר)


הרובוט עצמו, לטענת רובורוק הוא הנמוך ביותר שאי פעם ייצרה, בגובה של 7.98 ס"מ. ה-S8 MaxV Ultra לשם השוואה הוא בגובה 10.3 ס"מ. מצד שני, ברובורוק לא כוללים בנתון הגובה של Saros 10 את הס"מ וחצי של חיישן ה-Lidar שנכנס אל תוך גוף השואב כדי לאפשר לו להכנס מתחת לרהיטים נמוכים ומתרומם חזרה כשהשואב מסיים לנקות תחתם. 

Roborock Saros 10 (צילום: גד גניר)


עוצמת השאיבה של Roborock Saros 10 היא 22,000pa, יותר מכפול מהעוצמה של דגם הדגל הקודם, וככל הנראה השואב עם עוצמת השאיבה החזקה בשוק נכון לכתיבת שורות אלו. המברשת פוצלה לשני חלקים כאשר הלהבים על המברשות מוליכים שיער שנשאב אל המרווח שבאמצע ומשם נשאב אל תא האיסוף של השואב במקום להיתפס על המברשת. כפי שזה היה גם בדגם הקודם, גם כאן המברשת החולצת בצד השואב נשלפת על זרוע החוצה כדי להגיע טוב יותר לפינות. באשר לשטיפת הרצפה, ה-Saros 10 מגיע עם מטלית לחה רוטטת שמקרצפת את הרצפה כשהפעם האיזור שרוטט גדול יותר ב-26% מהדגם הקודם. כמו בדגמים קודמים המברשת יודעת להתרומם במעבר לשטיח כדי לא להרטיב אותם, וגם יודעת להפעיל לחץ מוגבר על הרצפה כדי להגביר את יעילות הקרצוף. ב-Saros 10 הלכו רחוק יותר, ובעת הצורך מרים את הגלגל הקדמי כדי להפעיל לחץ אפילו רב יותר עם חלקו האחורי והמטלית על הרצפה. אם הרחבתם פיזיקה בתיכון, דעו לכם שמדובר בלחץ ברמה של 8N. כדי להתמודד עם הנטייה של שואבים רובוטיים שוטפים להשאיר מרווח קטן מהפאנלים שאינו שטוף, ברובורוק ממשיכים עם מברשת המופ הקטנה בצד, שמסתובבת בקצב של 220 סיבובים בדקה, ומאפשרת לשאוב לשטוף בצורה אפקטיבית עד 0.5 מילימטר מהפאנל. את כל זה הוא עושה בצורה השקטה ביותר אי פעם ומייצר רעש בעוצמה של 52 דציבל בלבד, רעש שבהחלט יכולתי לחיות איתו בשלום. הן פעולת השאיבה והן פעולת השטיפה היו יעילות מאוד, אולי היעילות ביותר שיצא לי לראות בשואב רובוטי: Saros 10 שאב אבק מעומק השטיח וגם ידע להתמודד מעולה עם שיערות שנתפסו בו, וגם הרצפה נותרה נקייה, נטולת כתמים והתייבשה במהירות.


לפני מספר חודשים הציגה Roborock שואב רובוטי מסדרת Qrevo שהציג יתרון ייחודי ורלוונטי מאוד לשוק הישראלי: השואב ידע לטפס מעל מכשולים בגובה 4 ס"מ. למה זה כל כך רלוונטי דווקא לשוק הישראלי? בגלל מחסום בכניסה לממ"דים שהיה עד כה בלתי עביר עבור רובוטים שואבים בדמות סף כניסה בולט של סנטימרים בודדים. רובורוק שילבה את היכולת הזאת גם ב-Saros 10. אחרי שנים של צפייה ברובוטים מגיעים אל הסף הזה, מתנגשים בו, מתייאשים וממשיכים בדרכם לחדרים אחרים, כינסתי את בנות המשפחה לצפות בפלא החדש. הוא אפילו לא התאמץ. במיפוי הראשוני הוא זיהה את הסף בגובה 2 ס"מ ואז קרה משהו שהזכיר קצת את מכוניות הסיטרואן של פעם במעבר למצב שטח: כל גוף השואב התרומם והוא פשוט טיפס מעליו בקלילות בדרכו פנימה אל הממד. בפעמים הבאות הוא אפילו לא טרח להתעכב, פשוט המשיך בנסיעה וטיפס במהירות פנימה בטבעיות. כעת נותר לחשוב רק היכן להחביא כסאות, שטיחים ושאר מכשולים שהייתי שם בממ"ד כשהייתי רוצה שהשואב יבצע ניקוי יסודי. 

Roborock Saros 10 (צילום: גד גניר)


העובדה שחיישן הלייזר יודע להכנס לתוך גוף השואב כשצריך לא הופכת את Saros 10 לעיוור בפרקי הזמן האלו. פתחים בגוף השואב באיזור החיישן, כמו גם חיישנים נוספים ומערך צילום קדמי מתקדם שכולל אפילו תאורה, מספקים לו את המידע הדרוש כדי לא לאבד את דרכו גם כשחיישן הלייזר חבוי בתוכו. מה לגבי זיהוי מכשולים? לאחר שקודמו הצליח לסבך עצמו בתוך הר כבלי טעינה בין שתי הספות בסלון אצלי, וגרם נזק של ממש למספר כבלים, נדרשו ממני תעצומות נפש אדירות להעמיד השואב הזה באותו אתגר, אבל בסוף עשיתי זאת. התבוננתי בו מתקרב אל הכבלים הזרוקים על הרצפה ובנונשלנטיות מטפס על אחד מהם ובשלב הזה זינקתי עליו כדי להרחיק אותו מהם ואותם ממנו. מצד שני, ישנם מכשולים שהוא כן יודע לזהות כמו נעליים וגרביים, מסמן אותם באפליקציה ושואב סביבם, כך שהמסקנה כאן היא שלמרות שיש לו יכולת מצויינת לחמוק ממכשולים, מומלץ בחום בכל זאת להשתדל להרחיק כבלים תועים מדרכו. המצלמה הקדמית לא מיועדת אך ורק לזיהוי מכשולים, וניתן לגשת אליה דרך האפליקציה ולצפות במתרחש בבית דרכה. חוששים שמישהו יפרוץ למצלמה ויעשה בה שימוש לרעה כדי לבלוש אחריכם? תשמחו לשמוע שיש כאן שלושה מנגנוני אבטחה לפני שזרים יוכלו לבהות במה שנפל לכם מתחת לספה: השימוש בשואב דורש התחברות עם שם משתמש וסיסמה. כדי להפעיל לראשונה את היכולת לצפייה מרחוק דרך האפליקציה צריך ללחוץ על שני לחצנים על השואב עצמו, ולאחר מכן להגדיר דפוס נעילה שאותו תצטרכו לצייר על מסך האפליקציה בכל פעם שתרצו לגשת למצלמה. 

Roborock Saros 10 (צילום: גד גניר)

Roborock Saros 10 (צילום: גד גניר)

Roborock Saros 10 (צילום: גד גניר)


בסיום השאיבה, הרובוט חוזר אל תחנת העגינה כדי לרוקן את מיכל האבק וכדי לשטוף את המטלית. השטיפה של המטלית מתבצעת הפעם בטמפרטורה מקסימלית של 80 מעלות כדי לפרק כתמים קשים וכדי לקטול ביעילות בקטריות וחיידקים. מיכלים המים הם בנפח 4 ליטר כל אחד. למרות שהנפח הזה מאפשר לרוקן את המיכל אחת ל-2-3 פעולות שאיבה, מומלץ לרוקן אותו בכל הפעלה כדי למנוע היווצרות מפגע סביבתי. למרות הכיתוב על מיכל חומר הניקוי, שמורה למשתמשים לעשות שימוש רק בחומר הניקוי של רובורוק, היבואנית באג מרשה לכם לעשות שימוש בכל חומר ניקוי אחר שאינו מקציף. Saros 10 צפוי להיות זמין גם עם תחנת עגינה התומכת בחיבור ישיר למים ולניקוז כדי לחסוך לכם אפילו את הטרחה של ריקון מיכל המים המלוכלכים ומילוי המים הנקיים.

Roborock Saros 10 (צילום: גד גניר)



אפליקציית השליטה של Saros 10 לא מביאה איתה בשורות מרעישות אבל מצויינת וקלה לשימוש באופן כללי. היא מסודרת באופן אינטואיטיבי ולא נדרש ניווט סבוך בתוכה כדי להפעיל את פעולת השאיבה ואף לשנות בה הגדרות בסיסיות כמו אילו חדרים רוצים לנקות, עוצמת השאיבה וכמות השימוש במים. האפליקציה מציעה כעת תמיכה ב-Matter לחיבור ישיר לאפליקציות ומכשירי בית חכם וגם מציעה פקודות קוליות משלה לשואב, בינתיים רק באנגלית. כמות ומורכבות הפקודות גדולה יחסית, אבל בינינו, לא מצאתי את עצמי עושה שימוש ביכולת הזאת.


ל-Saros 10 סוללת 6400mAh שמספיקה לכשעתיים של עבודה. טעינה מלאה של הסוללה נמשכת כשעה וחצי, אבל אם השואב לא סיים את עבודתו בתוך שעתיים ונדרש לחזור לטעינה, הוא ידע לבצע את החישוב של משך הטעינה הדרוש להשלמת העבודה בלבד ולא ימתין את מלוא הזמן לטעינה מלאה, כדי לסיים את עבודתו מהר כל האפשר.

(+)

  • פעולת שאיבה ושטיפה יסודיות ביותר
  • מסוגל להגיע למקומות נמוכים מאי פעם
  • מסוגל לטפס מעל סף הדלת בממ"ד
(-)
  • יקר להחריד
  • חומק בדר"כ ממכשולים, אבל ישמח לזלול כבלים תועים

את Roborock Saros 10 תוכלו לרכוש אצל היבואנית הרשמית באג ב-6,190 ש"ח, קצת יותר מ-400 ש"ח ממחירו של קודמו כשיצא לשוק. הסכום הזה קונה לכם שואב רובוטי שוטף שעושה עבודה יסודית מאי פעם בניקוי הבית, ומסוגל להגיע למקומות ששואבים קודמים לא הצליחו. הייתי שמח אם המהנדסים של רובורוק היו מצליחים לדכא את התשוקה שלו לכבלים סוררים אבל מכל בחינה אחרת, מדובר באחד השואבים הטובים ביותר בשוק.





Post a Comment

חדש יותר ישן יותר