כזה ניסיתי: Epson EpicVision Mini EF-22

מי שעוקב אחר קטגוריית המקרנים, ודאי שם לב לשינוי אבולוציוני שהשוק הזה עובר בשנים האחרונות. בעוד הביקוש למקרנים סטנדרטיים נשאר פחות או יותר דומה, תת קטגוריה חדשה מתחילה לצמוח, מקרנים ניידים. לפני שנתיים סמסונג הצליחה לייצר עניין בתת הקטגוריה הזאת עם The Freestyle, מקרן חכם וקטן שניתן לנייד מחדר לחדר בבית, ולמקם בצורה קלה ונוחה יותר ממקרנים סטנדרטיים. Epson, יצרנית המקרנים הגדולה בעולם, משווקת כבר שנים מקרנים דומים, ולאחרונה שלחה אליי את EpicVision Mini EF-22, אחד משני מקרני לייזר קומפקטיים חדשים שלה, מבוססי Google TV שלטענת נציגות החברה בארץ אמורים להתאים גם לדירת הסטודנטים הצפופה ביותר וגם ליציאה לגינה לחגיגת יום ההולדת של הסבתא.

Epson EpicVision  Mini EF-22 (צילום: גד גניר)


קומקפטי הוא עניין יחסי. EF-22 שוקל 2.3 ק"ג, וגופו אמנם מעט קטן יותר מזה של מקרנים סטנדרטיים, אבל הוא בהחלט פחות קומפקטי ביחס ל-The Freestyle, או נניח GoPix 1. הנוכחות המשמעותית שלו במרחב קשורה כנראה למעמד שעליו הוא יושב: המקרן יושב בין שתי זרועות שמאפשרות הטייה של זוית המקרן למעלה ולמטה, והן מחוברות לבסיס שמאפשר סיבוב אופקי של המקרן. על מנת שלא להגביל את תנועת המעמד, החבר'ה ב-Epson מיקמו בתושייתם את חיבור שנאי החשמל בבסיס המעמד. באופן הזה, שום דבר לא "מושך" את גוף המקרן לשום כיוון, והתנועה שלו חופשיה לחלוטין כך שתוכלו לכוון את הזוית שלו ללא הפרעות.

 



Epson EpicVision  Mini EF-22 (צילום: גד גניר)

מה שמשלים את האקרובטיות הזאת הוא מנגנון Keystone Correction מהטובים שיצא לי לפגוש במקרן. אם אתם פחות מעורים בתחום, לא אלאה אתכם במונחים טכניים מתחום האופטיקה ואנסה לעשות זאת בצורה פשוטה: במצב האידיאלי, מקרן מוצב ישירות מול שטח ההקרנה. אם מתכננים חדר הקרנה פרטי בבית, ניתן למקם את המקרן בהתקנה קבועה על זרוע מהתקרה כך שבאמת ישב בצורה מאוזנת ישירות מול מסך ההקרנה וייתן לכם את התמונה הטובה ביותר שניתן לקבל. מה קורה כשאין חדר הקרנה ואין התקנה קבועה? נאלצים לאלתר: מושיבים את המקרן במקרה הטוב על חצובה, ובמקרה הפחות טוב על קופסה גדולה או ערימת ספרים. לפעמים אפילו זה לא מספיק, ותאלצו להניח את המקרן בזוית, כדי למקם את התמונה בדיוק בגובה המתאים להקרנה. במצב כזה, במקום שההקרנה תהיה בצורת מלבן, היא תהפוך להקרנה בצורת טרפז, מה שיעוות את התמונה. כדי למנוע את התופעה, מקרנים מודרניים מצוידים במנגנון שמתקן את ההטיה הזאת. במקרנים זולים, לרוב, התיקון של המנגנון הזה בא עם ירידה משמעותית באיכות התמונה, ובטשטוש באיזורים מסוימים. במקרה של EF-22, שמעצם הגדרתו כמקרן נייד אמור להיות גמיש מאוד באופן שבו ממקמים אותו, כל החולאים האלו נחסכים מאיתנו. הוא מצויד במצלמה נפרדת שמסייעת לו להבין באיזה זוית מיקמתם אותו, ומתקן את התמונה שהוא מקרין כך שתוצג ללא עיוותים, עם פירוט מספק ובצורה מלבנית גם בהצבה בזויות מאתגרות. התזכורת היחידה לכך שהמקרן לא באמת מיושר מול משטח ההקרנה היא העובדה שמסביב למלבן המדויק שעליו מוצגת התמונה המפורטת, ניתן להבחין בטרפז מואר, אבל זה לא משהו שממש מפריע לצפייה. מעבר לכך, פעולת התיקון אינה מיידית ולוקח שנייה-שתיים עד ש-EpicVision Mini EF-22 מתאפס על עצמו ומיישר את התמונה בהתאם לזוית. זה קצת מעיק אבל זו חוייה שתאלצו לחוות רק בזמן ההצבה של המקרן במקומו, לא אסון. השילוב בין המעמד למנגנון התיקון המשובח הופך את המקרן לכל כך נייד וכל כך גמיש וסלחן באשר למקום שבו מציבים אותו. ניתן למקם אותו מול כל קיר (בתנאי שהוא לבן, כן?), במגוון זויות, ואפילו לצפות בסרט על התקרה. זה לא כל כך מטופש כמו שזה נשמע, ניסיתי.



Epson EpicVision  Mini EF-22 (צילום: גד גניר)

Epson EpicVision  Mini EF-22 (צילום: גד גניר)


EpicVision Mini EF-22 הוא מקרן לייזר, המבוסס על טכנולוגיית 3LCD, שעושה שימוש בשלושה פאנלים נפרדים, אחד עבור כל צבע בנפרד (ירוק כחול ואדום) בשונה ממקרני DLP סטנדרטיים. באופן הזה, הוא מספק את אותה רמת תאורה לכל אחד מהצבעים בנפרד ומייצר טווח צבעים מדויק יותר ותמונה מוארת יותר. המקרן מגיע לניגודיות של 1:5000000, בהירות של 1000 לומנס והוא מותאם להצגת תכני HDR10. המקרן מציג רזולוציה מקסימלית של 1080p, ומציע גודל הקרנה מקסימלי של 150 אינץ'. כתמיד, גודל ההקרנה נקבע בהתאם למרחק שבו אתם מציבים את המקרן ביחס למשטח ההקרנה. כדי לקבל תמונה בגודל 150 אינץ' תצטרכו מרחק של כ-3.3 מטרים בין המקרן למשטח, ואם נניח תרצו להקרין על תקרה בגובה 2.5 מטר, תקבלו תמונה בגודל של כ-85 אינץ'. התמונה נראית נהדר: מוארת (גם אם נתון התאורה על הנייר סטנדרטי למדי), מפורטת (למרות שלא מדובר ברזולוציית 4K), וצבעונית מאוד. כמו בכל מקרן, עדיף להחשיך את החדר, אבל EpicVision Mini EF-22 עושה עבודה מצויינת גם בחדרים מוארים היטב.

Epson EpicVision  Mini EF-22 (צילום: גד גניר)


מערכת ההפעלה של המקרן היא Google TV, שמספקת גישה לכ-10,000 אפליקציות שונות, ביניהן רוב אפליקציות הזרמת המדיה המוכרות, Netflix, דיסני פלוס, פלקס, וגם אפליקציות של שרותי הזרמת מדיה ישראלים כמו כאן בוקס, FreeTV, סלקום TV ואחרות. מעבר לתחושה הביתית והמוכרת שחוסכת את הצורך להתרגל לממשק ייחודי של אפסון, זה חוסך ברוב המקרים את הטרחה לחבר אל המקרן סטרימר או מחשב. מעבר לכך, EpicVision Mini EF-22 כולל Chromecast מובנה, מה שמאפשר לכם להזרים אליו תכנים מהסמארטפון, טאבלט או מחשב מאפליקציות תומכות. הדבר היחיד שמקלקל קצת את החויה היא העובדה שלמרות שינויים ושיפורים ועדכוני תוכנה כאלו ואחרים, Google TV היא מערכת הפעלה כבדה ואיטית שמגיבה לאט. לא הייתי פוסל את המקרן על הסעיף הזה, רחוק מכך, אבל האיטיות הזאת בהחלט מעיקה לפעמים. עבור מי שבכל זאת מעוניין, אפסון מציעה כאן חיבור USB A סטנדרטי לחיבור כונן קשיח עם תכנים, וחיבור HDMI לחיבור מקורות מדיה אחרים. שבכת בד מתחת לשורת החיבורים מסתירה שני רמקולים בעוצמה של 5 וואט כל אחד, בטכנולוגיית דולבי אודיו. זה לא מערכת קולנוע ביתית, אבל זה מעולה ביחס לכל רמקול מובנה אחר שיצא לי לפגוש במקרן.

Epson EpicVision  Mini EF-22 (צילום: גד גניר)

Epson EpicVision  Mini EF-22 (צילום: גד גניר)


עיצוב המקרן, איכות הבניה והחומרים בהחלט תואמים חפיץ ברמת המחיר שלו. הוא מגיע במבחר של חמישה צבעים (היחידה שהגיע אליי לבדיקה בצבע כחול-ירקרק ייחודי) והוא בהחלט משדר תחושה איכותית ויוקרתית. יוצא מן הכלל בהקשר הזה הוא השלט המצורף שנראה כמו משהו שצורף בטעות למקרן הזה וניתן היה בקלות למצוא אותו באריזה של מקרנים זולים מעליאקספרס. ברמה הפרקטית אין לי משהו רע להגיד עליו: הוא לא מתחכם, הוא קליל ונוח לאחיזה, יש בו כמות סבירה בהחלט של לחצנים, הכל נגיש, המקרן גם מגיב לו מכל זוית, זה פשוט העובדה שהוא נראה זול.


(+)

  • איכות הקרנה מעולה
  • מעמד שמאפשר את הצבת המקרן במגוון זויות
  • Google TV עם גישה לכל אפליקציית סטרימינג פופולרית
(-)
  • 4K יהה יכול להיות אפילו נחמד יותר
  • Google TV איטית
  • יקר להחריד

Epson EpicVision Mini EF-22 הוא התמונה שיכולה להופיע ליד המילה "חפיץ" במילון: הוא מציע איכות תמונה מעולה, נגישות לכל אפליקציית הזרמת מדיה שניתן לחשוב עליה, הוא קל מאוד לתפעול, נייד, קומפקטי (באופן יחסי) ונראה מעולה. אז מה הבעיה? זוכרים את דירת הסטודנטים הצפופה ואת החצר של הסבתא? המקרן הזה ישתלב שם מצוין בתנאי שמדובר בסטודנטים וסבתא אמידים במיוחד: EF-22 עולה לא פחות מ-5900 ש"ח. הבשורות הטובות הן שבמקביל ל-EF-22, אפסון מציעה למכירה ב-1000 ש"ח פחות את EF-21, דגם עם מפרט טכני כמעט זהה. הבשורות הרעות הן שבניגוד לדגם היקר, ה-EF-21 אינו כולל את המעמד המעולה, מה שהופך את כל העסק לפחות נוח וגמיש, אבל לא הרבה יותר זול.


Post a Comment

חדש יותר ישן יותר