כזאת ניסיתי: SteelSeries Apex Pro TKL

אחד האספקטים החשובים ביותר עבור גיימרים שתופסים עצמם ברצינות תהומית הוא מהירות התגובה של המקלדת. מדובר כמובן בשברירי שנייה שמשתמשים רגילים לא באמת שמים לב אליהם בשימוש יומיומי, אבל במשחקי מחשב תחרותיים מדובר במה שיכול לעשות את ההבדל בין הפסד לניצחון. SteelSeries Apex Pro TKL היא מקלדת מכנית (עם כוכבית, אגיע לזה בהמשך) שהודות למבנה סוויצ'ים ייחודי, מצליחה להציג את זמן התגובה המהיר ביותר בעולם. בדקתי אותה בשבועות האחרונים.

SteelSeries Apex Pro TKL (צילום: גד גניר)



ל-SteelSeries Apex Pro TKL סוויצ'ים מגנטיים ייחודיים של SteelSeries בשם Omnipoint 3.0. במקלדות מכניות קונבנציונליות, לכל מקש יש נקודה שבו פעולת הלחיצה נרשמת, נקודת הפעלה (Actuation Point). במילים אחרות, מדובר בעומק הלחיצה הספציפי שבו פעולת הלחיצה מתורגמת לפעולה שרצינו לבצע. בדר"כ מדובר במנגנון פיזי, ממש כפתור זעיר בתחתית הסוויצ' שלחיצה עליו מבצעת את הפעולה. נקודת הלחיצה הזאת נמצאת בעומק לחיצה של 2 מ"מ. כאן אמורה היתה לעלות השאלה "למה לא עושים את נקודת הלחיצה הזאת בעומק של פחות מ-2 מ"מ?" והתשובה כאן היא שאנשים קונים מקלדות מכניות כדי לקבל חויית הקלדה של מקלדת מכנית, כלומר, הקשות אסרטיביות עם פידבק משמעותי. 

SteelSeries Apex Pro TKL (צילום: גד גניר)


SteelSeries Apex Pro TKL (צילום: גד גניר)


מה שקורה ב-Omnipoint 3.0 זה שאין את הכפתור הזה. מחליפים אותו חיישנים מגנטיים שמאפשרים למשתמש לקבוע בעצמו את נקודת ההפעלה בהתאם להעדפה האישית שלהם. כל מקש ב-APEX Pro TKL נלחץ לעומק של 4 מ"מ, והמשתמש יכול להגדיר שנקודת ההפעלה תהיה בכל עומק שבין 0.1 ל-4 מ"מ האלו. באופן הזה, המקשים מגיעים לנקודת ההפעלה במהירות גבוהה פי 20 ממקלדת מכניות סטנדרטיות, ומהירות התגובה שלהן בפועל גבוהה פי 11. המקלדת מאפשרת להגדיר נקודת הפעלה שונה לכל מקש בנפרד, כך שלמשל אם תרצו תגובה מהירה במקשי התנועה, אבל תגובה יותר זהירה נניח במקש הבעיטה לשער, בהחלט ניתן לעשות זאת. מעבר לכך, ניתן אפילו להגדיר שתי נקודות הפעלה בכל מקש, כלומר, אם ניחנתם בשליטה אבסולוטית בשרירי האצבעות שלכם, תוכלו להגדיר שלחיצה עד עומק מסוים תבצע פעולה מסוימת ואז לחיצה עמוקה יותר תבצע פעולה נפרדת. בנוסף, כל התגובה המהירה הזאת היא לא רק בלחיצה, כי אם גם בשחרור המקש מלחיצה, למצבים בהם מעוניינים להפסיק לבצע פעולה מסויימת. 


התחושה עצמה מעט מוזרה בהתחלה למי שרגיל למקלדות מכניות קונבנציונליות. זה נקרא גם Hall Effect, שמשמעותו לחיצה נטולת הפרעות ותגובה מהירה מאוד להקשה. ישנה סקאלה שנעה בין מקלדות "קליקיות" למקלדות "ליניאריות". המקלדת הזאת ליניארית כמעט בהגזמה: מלבד התגובה המהירה, אין כמעט התנגדות ללחיצה, והמקלדת שקטה מהנהוג בז'אנר, כמעט ברמה של מקלדת לא מכאנית. זה לא רק עוזר בגיימינג, מי שמקליד מהר יהנה מאוד מחויית ההקלדה כאן ומהרספונסיביות הגבוהה של המקלדת. המקלדת היא בתצורת TKL, מה שאומר שהיא נטולת מקשים אלפנומריים בצד ימין, אבל כוללת מקשי חצים ואת שורת מקשי ה-F, איזון אידיאלי לדעתי בין שימושיות לקומפקטיות. 


SteelSeries Apex Pro TKL (צילום: גד גניר)


איכות הבנייה של Apex Pro TKL הולמת את מחירה: מקשי PBT איכותיים שלא ידהו עם הזמן ולא ייצרו ברק שמנוני, המקשים עצמם יושבים על לוח אלומיניום, ומוקפים במסגרת פלסטיק איכותי. הסוויצ'ים המגנטיים לטענת החברה אמורים להחזיק כ-100 מיליון הקשות, נתון שלצערי לא הצלחתי לבחון אז נצטרך לסמוך בעניין הזה על SteelSeries. בצד הארגונומי, המקלדת מגיעה עם משענת לפרקי כף היד שמתמגנטת לדופן הקדמית של המקלדת. המשענת עצמה מצופה בגימור פלסטיק רך ונעים, אם כי הוא מתלכלך מאוד בקלות מאבק ומים, וניגוב במגבונים משאיר עליו סימנים לא אסתטיים. למקלדת שני סטים של רגליות בגבהים שונים מה שנותן לכם את האפשרות לבחור בין שלוש זויות שונות. בתחתית המקלדת, תחת כיסוי גומי סודי (הוא סודי כל עוד לא הופכים את המקלדת), תמצאו אביזר לפירוק המקשים, טוויסט נחמד בהתחשב בזה שאביזרים כמו החולץ הזה הולכים בקלות לאיבוד.


כמו ב-Apex 7 שבדקתי לפני ארבע שנים, גם כאן יש מסך OLED שחור לבן קטנטן בחלק הימני העליון של המקלדת, כשלידו גלגלת ולחצן באמצעותם ניתן לנווט בין אפשרויות שונות כמו עוצמת תאורת המקשים, הקלטת ומחיקת מקרואים, שליטה על נקודת ההפעלה, ועוד. כשאתם לא מנווטים בתוך התפריטים, הגלגלת משמשת לשליטה על עוצמת השמע. גם כאן, מדובר בגלגלת זעירה מדי שקשה למצוא אותה במהירות ולא מצאתי אותה שימושית במיוחד. המסך הוא תוספת חמודה אבל לא באמת שימושית לטעמי. הרבה יותר נוח וקל לתמרן בין האפשרויות האלו בתוך אפליקציית השליטה למחשב, וגם לא כל הפונקציות זמינות דרך המסך הקטנטן הזה.

SteelSeries Apex Pro TKL (צילום: גד גניר)

SteelSeries Apex Pro TKL (צילום: גד גניר)

SteelSeries Apex Pro TKL (צילום: גד גניר)


אפליקציית השליטה, Steelseries GG מצליחה גם לספק גישה לכל האפשרויות המתקדמות של המקלדת, וגם לא להיות מבלבלת במיוחד. ניתן להגדיר דרכה מקרואים וקיצורי דרך, להגדיר פרופילים שונים של שימוש, לשנות את אפקט התאורה בצורה מתקדמת וכאמור לשלוט על נקודת ההפעלה לכל מקש בנפרד, הוספת נקודת הפעלה נוספת בכל מקש וגם הגדרה של זיהוי שחרור המקש להפסקת הפעולה. 


(+)

  • תגובה מהירה במיוחד, ניתן לשלוט על מהירות התגובה
  • איכות בנייה מעולה
  • אפשרויות התאמה אישית

(-)

  • המסך הקטן חמוד אבל לא באמת נוח לשימוש
  • משענת הידיים אוספת לכלוך בקלות
  • יקרה להחריד


במחיר של 1249 אצל היבואן הרשמי ביקונקט, ה-Steeleries Apex Pro TKL, קשה להמליץ עליה למי שגיימינג אינו תחום העיסוק העיקרי שלו בחיים. למי ששברירי השנייה האלו בין הלחיצה לפעולה יכולים לעשות את ההבדל בין הפסד לניצחון, יש כאן מקלדת מעולה שגם בנויה היטב ומציעה אפשרויות התאמה אישית נרחבות. כל השאר בהחלט יכולים להסתפק באופציות זולות יותר.


Post a Comment

חדש יותר ישן יותר