כאלו ניסיתי: Shure Aonic 50 Gen 2

לאורך שנים Shure היתה מותג אודיו למביני עניין בלבד, שפנתה בעיקר לקהל שמוזיקה וסאונד מהווה עבורם מקור פרנסה. לפני קרוב לחמש שנים החליטה להתפתח גם לעולמות הקונסיומר ולהציע אוזניות משלה, Aonic 50, באחת משתי קטגוריות האוזניות הפופולריות בשוק, אוזניות Over The Ear אלחוטיות עם ביטול רעשים. לפני מספר שבועות החלה יבואנית Shure בישראל, בנדא מגנטיק להציע את דור ההמשך שלהן העונות לשם המתבקש Aonic 50 Gen 2. 

Shure Aonic 50 Gen 2 (צילום: גד גניר)




ה-Aonic 50 Gen 2 מגיעות בכל צבע בתנאי שמדובר בשחור, והן שחורות לחלוטין בחלקי המתכת, הפלסטיק והעור בכריות האוזניים ובריפוד הקשת. באופן כללי העיצוב שלהן נאה, אבל סולידי. איכות ההרכבה והחומרים מעולה: הן קשיחות ועושת רושם עמיד, הן אמנם כבדות יחסית, 334 גרם, אבל זה לא מורגש בשימוש יומיומי, גם לא ממושך. אפילו העור נעים למגע מסביב לאוזניים ועל העורף. הדבר היחיד שקצת פוגע ברושם הוא הפלסטיק המכסה את האוזניות עצמן, שנראה מעט פשוט למראה ולחצני השליטה שעשויים מגומי. עוד משהו שהציק לי בלחצנים: הם קטנים מדי לטעמי ולא בולטים מספיק החוצה, ולוקח זמן עד שמתרגלים לשימוש בהם. כנהוג לאחרונה באוזניות כמו Sonos Ace, Sony WH-1000XM5, B&W Px7 S2 ואחרות, אין להן מנגנון קיפול אבל ניתן לסובב את האוזניות עצמן כדי לאחסן אותן בקייס המצורף.


Shure Aonic 50 Gen 2 (צילום: גד גניר)




ל-Aonic 50 Gen 2 דרייברים דינמיים בגודל 50 מ"מ, שמייצרים צליל בטווח התדרים 20 עד 22,000 הרץ והתנגדות של 39 אוהם. מעבד השמע שלהן הוא הן תומכות במגוון רחב של מקודדי אודיו אלחוטיים: החל מהבסיסיים, SBC ו-AAC, דרך רשימה ארוכה של מקודדי aptX מתקדמים כמו aptX HD ו-aptX Adaptive של קוואלקום, ובמקביל, תומכות גם במקודד LDAC של סוני. כזכור, אם אתם משתמשי אייפון, תקבלו איכות מצויינת במקודד AAC, אבל אם אתם משתמשי אנדרואיד תוכלו באמצעות מקודדי aptX ו-LDAC לקבל את האיכות המקסימלית ששירותי מוזיקה כמו Tidal מציעים. לאור המוניטין של Shure הגעתי לביקורת הזאת עם ציפיות גבוהות במיוחד. ההתנסות הראשונית שלי איתן היתה מעורבת. היו שם באסים מצויינים וגם התדרים הגבוהים היו מודגשים ומדויקים, אבל כל מה שבטווח המיד היה מונמך משהו. האקולייזרים המוכנים מראש באפליקציה לא ממש שיפרו את המצב אבל אז מצאתי את הגדרות האקולייזר הידניות. Shure מודעת לכך שקהל לקוחותיה הוא ברובו פיינשמקרים של אודיו, והיא מציעה באפליקציה ממשק נהדר להתאמה מדוייקת של השמע לטעמכם האישי. אחרי ששיחקתי באפשרויות שם במשך כמה דקות הגעתי להגדרה האופטימלית עבורי וקיבלתי סאונד נפלא ומלא פירוט. בניגוד להרבה אוזניות אחרות שבדקתי, הפעלת השמע המרחבי משפרת את חויית ההאזנה ופותחת את הצליל בצורה מרשימה ומהנה. לשמע המרחבי באוזניות שלושה מצבים: מוזיקה, קולנוע ופודקאסט.

Shure Aonic 50 Gen 2 (צילום: גד גניר)


Shure Aonic 50 Gen 2 (צילום: גד גניר)



אוזניות מקבילות בקטגוריה של Aonic 50 Gen 2 מספקות בדר"כ ביצועים פושרים בשיחות טלפון, אבל האוזניות האלו הפתיעו לטובה: הצד השני התרשם מאוד מאיכות הקול והפירוט בצליל, ולמעט מקרים בודדים של רחש קל שנלווה לקול שלי (אבל לא הפריע כלל למהלך התקין של השיחה), הן איפשרו ניהול שיחות בצורה מעולה. עקב האכילס שלהן מהבחינה הזאת הוא בהתמודדות עם משבי רוח חזקים. Aonic 50 Gen 2 מנסות אמנם לבטל את הרעשים האלו אבל ברוב המקרים זה פוגע באיכות הצליל וגם הרוח עצמה נשמעת בצד השני.

 


ביטול הרעשים של Aonic 50 Gen 2 מצוין, אם כי עדיין ישנו פער מסוים ברמת היעילות שלו מול מה שמציעים דגמי הדגל של Bose ו-Sony. הוא צמצם משמעותית את הרעש ברחוב סואן, וגם ניטרל את רוב הרעש שהפיקה מדפסת תלת ממד בפעולה לידי. בסה"כ הייתי מרוצה מתחושת הניתוק שקיבלתי כאן, אבל אם זה המרכיב הכי חשוב לכם באוזניות ביטול רעשים, יש כאמור אלטרנטיבות עדיפות בשוק.

Shure Aonic 50 Gen 2 (צילום: גד גניר)



האפליקציה של Shure מציעה מגוון מפתיע של אפשרויות שלא יצא לי לפגוש באוזניות אחרות: כאשר "PausePlus" מופעלת למשל, האוזניות עוברות אוטומטית ממצב ביטול רעשים למצב שקיפות ברגע שאתם מפסיקים את המוזיקה. מצב המולטיפוינט, האפשרות להתחבר לשני מקורות שמע במקביל כולל שני מצבים: סטטי, שבו אתם ממשיכים לשמוע את המוזיקה מהמקור הראשון אליו הייתם מחוברים גם אם המקור השני החל לנגן, ומצב דינמי, שעושה את הדבר ההפוך: אתם מקבלים את האודיו מהמקור האחרון שהחל לנגן. ניתן להתחבר באופן חוטי למקור שמע דיגיטלי באמצעות כבל ה-USB C ל-USB C המצורף לאוזניות והאפליקציה מאפשרת להגדיר שני מצבים לחיבור הזה: מצב תקשורת שמאפשר האזנה למוזיקה ושימוש במיקרופונים לצורך שיחות או מצב האזנה בהפרדה גבוהה (32bit/384khz) אם כי במצב זה המיקרופון מנוטרל. היו חסרות לי האפשרויות המתקדמות של סוני כמו עצירת המוזיקה כשמדברים או כשמורידים את האוזניות מהאוזניים, כמו גם האפשרות להפעיל קולית את גוגל אסיסטנט.

Shure Aonic 50 Gen 2 (צילום: גד גניר)



ב-Shure טוענים ש-Aonic 50 Gen 2 ישרדו כ-45 שעות האזנה. אני הצלחתי לסחוט מהן כ-38 שעות עם ביטול רעשים מופעל ועצמת שמע של 75 אחוז, שזה מצוין. לאוזניות טעינה מהירה שמאפשרת לקבל כ-5 שעות שימוש אחרי 15 דקות טעינה במקרה והסוללה נפרקה לחלוטין. 


(+)

  • איכות סאונד מעולה
  • איכות הרכבה וחומרים מצוינת
  • שליטה מתקדמת על האקולייזר
  • תמיכה כמעט בכל מקודד אודיו מתקדם בשוק
(-)
  • המוזיקה לא עוצרת כשמדברים או כשמורידים אותן מהאוזניים
  • אין הפעלה קולית של גוגל אסיסטנט
  • ביטול הרעשים טוב, אבל לא כמו של המתחרות הגדולות בקטגוריה

מחירן של Shure Aonic 50 Gen 2 אצל היבואנית הרשמית בנדא מגנטיק עומד על 1690 ש"ח, מה שממקם אותן על אמצע הסקאלה בין Sony WH-1000XM5, ל-Airpods Max ו-Sonos Ace. הן מציעות ביטול רעשים לא רע וסט תכונות מתקדמות וייחודיות, אבל חסרות אפשרות לעצירת המוזיקה במהירות ללא שימוש בכפתורים והפעלה קולית של גוגל אסיסטנט. מצד שני, בכל הקשור לאיכות בנייה, זמן סוללה וחשוב מכל איכות השמע, הן בהחלט לא נופלות מהמתחרות, כל עוד אתם מוכנים להשקיע בהתאמת אקולייזר אישי משלכם.

Post a Comment

חדש יותר ישן יותר