כזה ניסיתי: Nothing Phone (2a) Plus

ה-Phone 2a היה הצלחה מסחררת במונחי Nothing. ביומו הראשון נמכרו ממנו כ-100,000 יחידות, ובתוך כשלושה חודשים בלבד כבר הופיעו דיווחים על חוסרי מלאי של הגרסאות השונות של המכשיר הביניים החדש של החברה ברחבי העולם. ב-Nothing ניצלו את ההזדמנות למהלך חריג והשיקו גרסה עדכנית שלו, Phone (2a) Plus, שמבוססת על מעבד מעט שונה ועוד כמה שדרוגים קטנים. בדקתי אותו בשבועות האחרונים.

Nothing Phone (2a) Plus (צילום: גד גניר)


ערכת השבבים עליה מבוסס Phone (2a) Plus היא Dimensity 7350 Pro של מדיהטק, מעבד שהוצג לראשונה עם המכשיר, ולטענת אנשי השיווק של Nothing מדובר במעבד שהותאם ספציפית עבורו, והוא מציג שיפור של 10% בביצועים לעומת הדגם אותו החליף שהתבסס על Dimensity 7200. על הנייר ההבדלים מינוריים: שתי ערכות השבבים בנויות בארכיטקטורת 4 ננו מטר, ולשתיהן 8 ליבות עיבוד. 6 מתוך ה-8 ליבות הללו, ליבות היעילות האנרגטית פועלות באותה מהירות שעון, 2 גיגהרץ. ההבדל היחיד בא לידי ביטוי בליבות הביצועים, שמגיעות בדגם החדש ל-3 גיגהרץ בעוד בדגם הקודם המהירות שלהן היא 2.8 גיגהרץ. באופן מפתיע, בהשוואה זה מול זה, ניכרה קלילות מסוימת ב-Phone (2a) Plus לעומת ה-2a. ייתכן שמדובר בשיפורים תוכנתיים, ייתכן שההתאמה למכשיר היתה אכן אופטימלית, אבל בכל מקרה מורגשת זריזות רבה יותר במכשיר החדש, וזה לא שהקודם סבל מבעיית מהירות. את ה-Nothing 2a Plus בדקתי בגרסת ה-256 גיגה, עם זכרון RAM בנפח 12 גיגה אשר ניתן להרחבה על חשבון נפח האחסון של המכשיר. 

Nothing Phone (2a) Plus (צילום: גד גניר)

Nothing Phone (2a) Plus (צילום: גד גניר)

Nothing Phone (2a) Plus (צילום: גד גניר)

Nothing Phone (2a) Plus (צילום: גד גניר)


במהלך שהותו אצלי, הגיע אל המכשיר עדכון למערכת ההפעלה Nothing OS 3.0 המבוסס על Android 15. מדובר בעדכון משמעותי שמוסיף לא מעט תכונות חדשות למערכת ההפעלה: וילון ההתראות עבר שינוי עיצובי ונוספו אפשרויות נרחבות יותר להתאמה אישית כמו הגדלה והקטנה של פקדים. במגירת האפליקציות ניתן לבחור במגירה עם תיקיות חכמות של Nothing שמסדרות בשבילכם את האפליקציות לפי סדר שרירותי שאין לכם דרך לשנות אבל למרבה השמחה ניתן לחזור לסגנון הישן של מגירת האפליקציות מתי שתרצו. עוד במגירת האפליקציות, נוספה אפשרות "לנעוץ" אפליקציות מועדפות בשביל גישה מהירה. מסך הנעילה ניתן לעריכה כעת, עם מגוון עיצובי שעון והוספה של ווידג'טים, וגם מסך ההגדרות עבר רענון עיצובי. ב-Nothing ניצלו את עדכון הגרסה כדי להיפטר מהפונט האיקוני של החברה, דוט מטריקס לטובת סאנס סריף, פונט פחות מגניב אבל קריא הרבה יותר. מעבר לשינויים הללו, Nothing OS נותרה הגרסה האהובה עליי של אנדרואיד, עם ווידגטים נאים ומסוגננים, העדר Bloatware ותפקוד חלק וזריז באופן כללי.


ל- Phone (2a) Plus אותו מסך AMOLED בגודל 6.7 אינץ', ברזולוציית 1080 על 2412 פיקסלים, וקצב פריימים מקסימלי של 120 הרץ. ערכת השבבים מספקת למכשיר את הכוח הדרוש כדי לקבל את ה-120 פריימים הללו באופן קבוע והתנועה בגלילה חלקה כפי שהייתי רוצה. המסך עצמו חד, ברור, צבעוני מאוד והשחור שחור מאוד כיאה למסך AMOLED. התאורה המקסימלית שלו טובה בסה"כ אבל חיישן התאורה האוטומטי מעט איטי בתגובה שלו ומצאתי את עצמי מדי פעם מגביר את התאורה כאשר אני יוצא ממקום חשוך יחסית לסביבה מוארת. גם העיצוב נשאר זהה, עם גב שקוף שחושף את רכיביו הפנימיים של המכשיר, כשבמרכזו מערך צילום כפול אופקי בסידור שכבר פחות שכיח בסמארטפונים בשנים האחרונות. המכשיר עצמו עשוי פלסטיק ברובו: המסגרת עשויה פלסטיק בגימור מט, הגב עשוי פלסטיק שקוף והמסך מצופה גורילה גלאס 5. המכשיר בנוי טוב והגימור הכללי שלו איכותי, עם פינות מעוגלות שמאפשרות אחיזה נוחה.

Nothing Phone (2a) Plus (צילום: גד גניר)


תאורת ה-Glyph הייחודית של המכשיר נותרה כשהייתה: שלושה פסי תאורה מעוקלים שמקיפים את מערך הצילום בגב המכשיר ומהווים חיווי מוגזם בזמן שהטיימר מופעל, בטעינה, בשינוי עוצמת השמע ויכולים גם לשמש כחיווי לזמן שעבר במהלך פגישה ב-Google Calendar. כפי שזה היה במכשירים הקודמים של החברה שבדקתי, זו תוספת חמודה מאוד לשבועיים שלושה הראשונים לשימוש במכשיר עד שמגלים שמדובר במטרד כשאתם בקולנוע, בחדר שינה שמואר לפתע בצורה מוגזמת או כשאתם מרדימים ילדים ואז פשוט מכבים את התאורה הזאת בהגדרות ושוכחים מקיומה.

Nothing Phone (2a) Plus (צילום: גד גניר)


כמו בדגם הקודם, מערך הצילום כולל שתי מצלמת 50 מגה פיקסל: אחת עם ייצוב תמונה וצמצם F/1.9, והשנייה עם עדשה רחבה וצמצם ברוחב f/2.2. בשבועיים הראשונים לשימוש במכשיר הוא הציג התנהגות מתסכלת: בצילום בתנאי תאורה קשים, הוא היה מציג מיד לאחר הלחיצה על לחצן הצילום תמונת Preview חדה, ואז כשהיה מסיים לאחר שניות בודדות לעבד מחדש את התמונה, הייתי נשאר עם תמונה סופית פחות ממוקדת. עדכון גרסה פתר את הבעיה הזאת והשאיר את המשתמשים עם מערך צילום שמייצר תוצאות שמפרגנות למכשיר ביניים: התמונות מחודדות אבל לא יתר על המידה, הצבעים, גם בצילום בלילה נאים וצבעוניים ללא עיוותים, והתמונה מלאת פירוט ולא "רועשת". הייתי שמח אם המצלמה היתה יכולה להיות מהירה יותר בצילומי לילה, אבל ההתנהגות הזאת אופיינית למכשירים שאינם מכשירי דגל. המצלמה הקדמית שודרגה ממצלמת 32 מגה פיקסל ל-50 מגה פיקסל. במסגרת השדרוג נוספה לה היכולת לצלם בוידאו ברזולוציית 4K בקצב של 30 פריימים בשניה. לא הרגשתי כאן בשדרוג מהותי בתוצאות, אבל היא בסה"כ עושה עבודה טובה, מטפלת בצבעי עור הפנים בצורה ריאליסטית ומייצרת תמונות פורטרט נאות. 

(צילום: גד גניר)

(צילום: גד גניר)

(צילום: גד גניר)

(צילום: גד גניר)


גם ביצועי הסוללה נשארו דומים מאוד: הצלחתי לסחוט מסוללת ה-5000mAh של Nothing Phone (2a) Plus כ-10 שעות מסך לכל היותר, נתון יפה מאוד שיספיק למשתמש השפוי כיום וחצי ללא טעינה. הספק הטעינה עלה מ-45W ל-50W, מה שמגלח דקות בודדות מקצב הטעינה, אבל לא משהו משמעותי. בגלל ש-Nothing כל כך מקפידה להיות טרנדית, אז היא לא טורחת להוסיף מטענים לאריזות המכשירים שלה, כפי שעושות סמסונג ואפל. למכשיר רמקולים סטריאופוניים בסידור הרגיל שכולל רמקול גדול בתחתית ורמקול באפרכסת. שניהם מייצרים צליל בעוצמה מספקת, ואיכות סבירה, אבל לא כזאת שבולטת לטובה לעומת מה שמוצאים בדר"כ ברמת המחיר הזאת


Nothing Phone (2a) Plus (צילום: גד גניר)

Nothing Phone (2a) Plus (צילום: גד גניר)



(+)
  • זריז ופועל בצורה חלקה
  • מערכת הפעלה נקייה וקלילה, עם מגוון רחב של אפשרויות להתאמה אישית
  • זמן סוללה ארוך
(-)
  • לא מצורף מטען לאריזה
  • המצלמה טובה אבל רק ביחס למכשיר ביניים
  • חיישן התאורה האוטומטית מעט איטי

בסופו של דבר יש ב-Phone (2a) Plus שיפור ביחס למכשיר הקודם, אבל מינורי, בטח לא כזה שמצדיק את הוספת ה"פלוס" לשמו. מחירו ברשת באג, היבואנית הרשמית, דווקא עלה משמעותית ועומד על 1749 ש"ח לגרסא של 12 גיגה זיכרון ו-256 אחסון, 200 ש"ח יותר ממחיר ההשקה של קודמו. זה לא זול במיוחד ביחס למכשיר ביניים, אבל התמורה שמקבלים כאן, כמו במקרה של הדגם הקודם, מעולה. המכשיר עצמו מהיר, מערכת ההפעלה שלו מהנה ומציעה המון אפשרויות להתאמה אישית אבל נשארת קלילה ונקייה והוא מחזיק זמן ארוך יחסית ללא טעינה. 

Post a Comment

חדש יותר ישן יותר