כאלו ניסיתי: Nothing Ear (Open)

אל הקטלוג האוזניות ההולך וגדל של Nothing ומותג המשנה שלה CMF, מצטרפות כעת Ear (Open), אוזניות "אוזן פתוחה", הטרנד החם ביותר בקטגוריה נכון לתקופה האחרונה. למען הדיוק ההיסטורי, זו לא הפעם הראשונה ש-Nothing מפלרטטת עם הרעיון של אוזניות שלא ממש אוטמות את האוזן. Ear Stick הציגו עיצוב דומה, אך במקרה של Open מדובר בקונספט שונה לחלוטין.

Nothing Ear (Open) (צילום: גד גניר)


לא ניתן לטעות במראה שלהן. אלו בהחלט אוזניות של Nothing, עם השילוב בין פלסטיקה לבנה לפלסטיקה שקופה שחושפת לראווה את הרכיבים הפנימיים של האוזניות. מצד שני, אלו גם אוזניות "אוזן פתוחה", אבל יש כאן טוויסט קל: בחלקה התחתון של קשת האוזן ישנו חלק מעובה שבו מרוכז חלק ניכר ממשקל האוזניות. זה לא נשמע מבטיח אבל בפועל, פיזור המשקל הזה מסייע להניח אותן על האוזניים בקלות, הן נשארות יציבות במקומן, ולמרות שהנוכחות שלהן מורגשת, הן לא מציקות לאורך זמן. עם זאת, כמו כל דגם אחר של אוזניות שעיצובן כולל קשתות לאוזניים, ייתכן שהן לא ידעו להסתדר טוב עם משקפיים, אז קחו זאת בחשבון לפני הקנייה.

Nothing Ear (Open) (צילום: גד גניר)

Nothing Ear (Open) (צילום: גד גניר)

כמו בדגמים אחרים של Nothing, גם כאן השליטה באוזניות מתבצעת באמצעות מנגנון "צביטה": לוחצים על שני צידי האיזור שמחבר את הקשת לאוזניות עצמן, ומקבלים חיווי קולי ותגובה זריזים ביחס לנהוג בז'אנר. העמידות למים בתקן IP54 מספקת הגנה סבירה לאוזניות מפני התזות וגשם, אולם הקייס עצמו נותר לא מוגן בשום צורה למים. הקייס גדול במונחי אוזניות TWS, כדי לאכלס גם את הקשתות בתוכו, אבל הוא שטוח ודקיק. אם יש לכם כיס חזה במעיל, הקייס הזה יתאים שם, אבל הייתי חושש לשים אותו בכיס הג'ינס מחשש שישבר.

Nothing Ear (Open) (צילום: גד גניר)

Nothing Ear (Open) (צילום: גד גניר)


Nothing Ear (Open) מפתיעות לטובה ביחס לקטגוריה בכל הקשור לאיכות השמע. הדרייברים הדינמיים בקוטר 14.2 מ"מ בעיצוב ייחודי של החברה מספקים צליל מפורט, פתוח ואפילו נוכחות באסים מרשימה. אלו עדיין לא באסים של אוזניות In Ear ממוצעות, אבל הצליל עצמו בהחלט מהנה וניתן להגיד שיש לו עומק מסוים. עם זאת, הבאסים שם רק עד עוצמת שמע של 70% בערך. מעבר לזה, והעומק נעלם ומחליף אותו צליל מאוד שטוח. אני מנחש שזה מכוון וזה כך כדי למנוע מצבים של עיוותים ו"פיצוצים" בשמע בעוצמות גבוהות. האוזניות תומכות בבלוטות' 5.3 ובמקודדי האודיו האלחוטי SBC ו-AAC. העדר תמיכה במקודדים מתקדמים יותר כמו LDAC או aptX אינו מהווה חיסרון משמעותי - הן עבור משתמשי אייפון שממילא מוגבלים ל-AAC, והן עבור משתמשי אנדרואיד, שכן אוזניות פתוחות נרכשות בדרך כלל למטרות אחרות מאשר האזנה ברזולוציה גבוהה.

אחד החידושים המעניינים ב-Ear (Open) הוא תכנון שמבודד את הצליל כלפי חוץ למרות היותן אוזניות פתוחות. במילים אחרות, הסובבים אתכם לא יוכלו לשמוע את המוזיקה שאתם מאזינים לה, יתרון משמעותי בקטגוריה זו. בשיחות טלפון, האוזניות עושות שימוש באלגוריתם AI לשיפור איכות השיחה, עם תוצאות מעורבות: הגברת תדרי המיד אמנם מספקת פירוט וצלילות טובים, אך מלווה בנימה מתכתית מסוימת. ניתן בהחלט לנהל ככה שיחות ארוכות, זה לא ממש מפריע, אבל כבר שמעתי אוזניות שמספקות צליל ריאליסטי יותר.

Nothing Ear (Open) (צילום: גד גניר)


אפליקציית Nothing X מספקת את חבילת הבסיס המוכרת: אפשרויות לעדכון קושחה באוזניות, מיפוי מחדש של מחוות הצביטה, מצב גיימינג (נקרא כאן Low Lag Mode), ומציאת אוזניות אובדות, תכונה שרלוונטית רק למקרה שאיבדתם אותן בטווח קליטת בלוטות'. מעבר לכך, האפליקציה מציעה ארבעה אקולייזרים מובנים לצד אפשרות להתאמה ידנית. בולט בהעדרו הפיצ'ר המוצלח של יצירת אקולייזר אישי לפי העדפות שמע, שעובד נהדר באוזניות אחרות של החברה - אם כי באוזניות פתוחות הצורך בכך פחות קריטי. האוזניות אמנם תומכות ב-Google Fast Pair, אך חסרה האפשרות להפעלה קולית של גוגל אסיסטנט. מצד שני, כמו דגמים אוזניות אחרים של החברה, גם Open מאפשרות גישה ישירה לשיחה עם ChatGPT, בתנאי שהאוזניות מחוברות לטלפון מבית Nothing. כמו במקרה של Shokz Open Fit Air, גם כאן נעדרת תכונה שקיימת ב-99% מדגמי אוזניות ה-TWS בעולם: עצירת המוזיקה ברגע שמורידים אותן מהאוזניים. אני לא יודע מה האתגר ההנדסי שנדרש כדי לתמוך בתכונה הזאת, אבל בינתיים זה בהחלט חסר.

Nothing Ear (Open) (צילום: גד גניר)


הסוללות באוזניות (64mAh) ובקייס (635mAh) מספקות זמן שימוש מרשים של 8 שעות האזנה רצופה, עם שתי טעינות מלאות נוספות מהקייס. חבל שאין כאן תמיכה בטעינה אלחוטית, בייחוד בהתחשב ברמת המחיר.

(+)

  • נוחות מאוד על האוזניים
  • איכות שמע טובה, אפילו עם באסים, עד לעוצמה של 70%
  • זמן סוללה ארוך
(-)
  • אין עצירה אוטומטית של המוזיקה כשמורידים את האוזניות מהאוזניים
  • אין טעינה אלחוטית
  • מעבר לעוצמה של 70% הצליל נעשה שטוח, ללא באסים בכלל


ה-Nothing Ear (Open) עולות 679 ש"ח ברשת באג, היבואנית הרשמית בישראל של מוצרי המותג. זה עדיין המון לשלם עבור אוזניות שלא מציעות ביטול רעשים, שמציעות באסים בכפוף להאזנה בווליום ברמה מסוימת ומטה, שלא יודעות לעצור את המוזיקה כשמורידים אותן ולא נטענות אלחוטית. ועדיין, המחיר הזה אטרקטיבי ביחס לדגמים אחרים בקטגוריה הספציפית הזאת, הן נשמעות טוב, נוחות מאוד על האוזניים ומציעות זמן סוללה ארוך במיוחד.


1 תגובות

  1. מעולה, תודה.
    קניתי בהמלצתך את CMF PRO 2 ואכן מבסוט מאוד.
    התחלתי להיות חובב של היצרנית.
    אביב

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

חדש יותר ישן יותר