כזה ניסיתי: Lenovo Legion Y34wz-30

בראשית היו מסכי LCD, מסכים דקים שנכנסו לכל בית ודחקו החוצה את טלויזיות ה-CRT הענקיות וקוביות מסכי המחשב המגושמות. ויהי העשור הקודם ויהי מסכי LED, מסכי LCD לכל דבר, עם תאורת לד חסכונית ויעילה יותר מהתאורה הפלורסנטית שהיתה נהוגה עד אז. מעבר לכך, תאורת ה-LED שיפרה גם את איכות התמונה: היא סודרה מאחורי הפאנל באופן שאיפשר לכבות כליל את התאורה באיזורים מסוימים במסך ובכך להגיע לרמות שחור כהות מאוד באותם איזורים. הצעד הבא באבולוציה הזאת הוא מסכי Mini-Led, מסכים שבמילים פשוטות יותר מציעים יותר לדים מאחורי הפאנל, מה שמאפשר ניהול טוב יותר של תאורת המסך כמו גם שיפור נוסף בטווח הדינאמי. Legion Y34wz-30 של לנובו, מסך גיימינג שהגיע אלי לאחרונה הוא מסך Mini Led שמגיע עם עוד כמה פינוקים, כאלו שמיועדים לגיימרים וכאלו שיכולים להפוך את החיים לנוחים יותר גם עבור אלו שאינם.

Lenovo Legion Y34wz-30 (צילום: גד גניר)


מעבר לעובדה שיש לו תאורת Mini Led, ה-Legion Y34wz-30 הוא מסך מחשב קעור רחב (21:9) מבוסס פאנל VA בגודל 34 אינטש, ברזולוציית 4K וקצב פריימים של 180 הרץ. כאן המקום לוידוי: קוראים לי גד, ואני אוהב מסכים קעורים, אני מקווה שכולכם אוהבים אותי גם. לוידוי הזה יש המשך: במשך שנים עבדתי עם מסך 34 אינטש קעור בעבודה ולמדתי להנות מהשטיק העיצובי המשונה הזה. אתם מוזמנים כמובן לחלוק עליי, אבל כמו עכברי Trackball, מדובר בעניין של העדפה אישית והרגל. התחושה שלי, בעיקר במסכים גדולים ורחבים, שמסך קעור מספק חויה סוחפת וטבעית יותר לעיניים ממסך שטוח לחלוטין אבל כאמור, זה קשור לעובדה שהתרגלתי למסכים כאלו. 

Lenovo Legion Y34wz-30 (צילום: גד גניר)



Lenovo Legion Y34wz-30 (צילום: גד גניר)


Lenovo Legion Y34wz-30 (צילום: גד גניר)

פאנלים מסוג VA הם עדיין הפשרה הטובה ביותר, גם אם לא מושלמת, בין יתרונות וחסרונות עבור גיימרים: אלו מסכים שמשלבים זויות צפייה רחבות יותר ממסכים מבוססי פאנל TN, ביצועים מצוינים בחדרים חשוכים, וקצב פריימים גבוה, ברמת מחיר סבירה. מסכים עם פאנל IPS מסוגלים להציע את השילוב הזה כמו גם דיוק טוב יותר של צבעים וקצב רענון מסך משופר, אבל הם גם יקרים הרבה יותר. השילוב של פאנל VA ותאורת Mini-Led מרחיק אותו מההתנהגות של מסך VA טיפוסי: יחס הניגודיות הוא 1:3000, שזה אמנם הרבה ומתאים למסך VA, אבל הוא מציע גם דיוק צבעים ברמה שפחות נהוג לפגוש במסכים מהסוג הזה: 104% מטווח הגוונים של תקן DCI-P3, ו-131% (לפי רמת דיוק Delta E<2) מטווח הגוונים של תקן sRGB, מה שהופך אותו למסך לגיטימי לעריכת תמונות וסרטי וידאו ברמה ביתית. מעבר לכך, תאורת ה-Mini-Led של המסך הזה במצב רגיל היא אמנם 720nits, אך היא מגיעה במצב HDR לרמה מקסימלית של 1,220nits, מה שמאפשר לו לעמוד בלי בעיה בתקן HDR1000, משהו שלא רואים כל יום במסך VA. הפעלת מצב HDR ב-Windows מביאה את הפוטנציאל של המסך הזה לידי מימוש: הטווח הדינאמי כאן מעולה, התמונה מוארת היטב אבל לא בצורה מוגזמת, וההילות מסביב לאיזורים מוארים בתמונות מצומצמת למינימום. זה הכי ניכר לעין בסצינות של זיקוקים בלילה: פיצוצי הזיקוקים עצמם מוארים וצבעוניים, בעוד השמיים סביבם שחורים באמת ולא אפורים כהים.


Lenovo Legion Y34wz-30 (צילום: גד גניר)


כאמור, Legion Y34wz-30 מתיימר להציע מקסימלי של 180 הרץ, אבל בחיבור למחשב שרירי וחסון עם מעבד גרפי RTX4070 קיבלתי את האפשרות להגיע "רק" לקצב של 165 הרץ. כדי לקבל את ה-15 הרץ הנוספים צריך לבצע פעולה נוספת: בהגדרות המסך צריך להפעיל את האפשרות "Overclock", ולהפנים את האזהרות שרשומות בתפריט על העובדה שהאפשרות הזאת מוגבלת רק לפרק זמן של כחצי שעה ושצריכת החשמל של המסך תגדל משמעותית כל עוד היא מופעלת. מעטים המשחקים שיש בהם משמעות  לקצב הפריימים הזה ועוד מעטים פחות המחשבים שמסוגלים להציע באופן עקבי קצב פריימים של 180 הרץ. גם ב-120 הרץ מקבלים תנועה מאוד חלקה, ואין פה באמת חסרון מהותי, רק העובדה שהנקודה הספציפית הזאת במפרט הטכני של המסך הזה מעט מבלבלת, זה הכל. המסך תומך גם ב-AMD FreeSync™ Premium Pro למניעת "קריעת" התמונה בגרפיקה תובענית, ובקצב רענון 1MS MPRT, כלומר, כזה המאפשר תנועה חלקה המסך עם טשטוש מינימלי.

Lenovo Legion Y34wz-30 (צילום: גד גניר)


כמסך גיימינג, הוא מציע מספר תכונות יעודיות לגיימרים: ניתן להקרין על המסך באופן קבוע את קצב הפריימים, מידע על מצב חומרת המחשב כמו אחוז השימוש בזיכרון, טמפרטורת המעבד, מהירות השעון שלו ואת מהירות הסיבוב של המאווררים. כמו כן, ניתן להציג על המסך טיימר ואפילו שני סוגים שונים של צלבי מטרה במרכז המסך לשחקני FPS. האפשרויות זמינות דרך תפריט במסך עצמו, או דרך אפליקציה על המחשב לניהול עזרים של לנובו. בנוסף, איך אפשר בלי, תאורת RGB בתחתית המסך מאירה את שולחן העבודה שלכם בצבעים מתחלפים בזמן השימוש במחשב, כאשר ניתן לשנות את הצבעים, את הסגנון תאורה ולכבות אותה כליל. עניין מרגיז שלא הצלחתי להתגבר עליו בתאורה: כל עוד אני משתמש במחשב: התאורה משתנה בקצב סביר ופועלת באופן חלק והרמוני. ברגע שאני נועל את המחשב והולך לעיסוקיי, התאורה משתגעת: מתחיל רצף של הבהובים מרגיז בקצב לא סדיר, שמאיר את החדר באופן שכאילו מדמה סיטואציה של חקירה במרתפי השב"כ. בלילה הראשון לא הבנתי את פשר הבזקי האור התזזיתיים שבוקעים מחדר העבודה. בלילה השני כבר כיביתי את המסך, אולי זו דרך מתוחכמת לעודד את המשתמשים לחסוך באנרגיה.

Lenovo Legion Y34wz-30 (צילום: גד גניר)




Lenovo Legion Y34wz-30 (צילום: גד גניר)

ל-Legion Y34wz-30 כמות מכובדת של חיבורים: מעבר לכניסות וידאו USB C, Display Port ו-HDMI, הוא יכול לתפקד כתחנת עגינה למחשב לכל דבר עם חיבור רשת קוי, ארבעה שקעי USB A אליהם תוכלו לחבר מקלדת, עכבר וכל מה שתרצו, ושקע אוזניות. חיבור ה-USB C שלו מציע הספק טעינה מקסימלי של 140W. זה לא יספיק אולי למחשבי גיימינג רציניים, אבל אם תרצו לחבר אליו את מחשב העבודה שלכם זה יהיה מושלם ויספק לכם גישה לכל פיסת ציוד היקפי שמחוברת למסך. המסך ישמח גם לספק את גלריית החיבורים הזאת לשני מחשבים שונים ולאפשר לכם להחליף ביניהם. נחמד ונוח. המסך מגיע עם זוג רמקולים מובנים בהספק של 5W כל אחד. השמע שלהם לא מרשים בשום צורה: הוא בעיקר נטול נפח ודומה מאוד למה שמקבלים מרמקולים של מחשב נייד, לא משהו שגיימר רציני היה מוכן להסתפק בו.


(+)

  • ביצועי HDR מעולים
  • משמש גם כתחנת עגינה למחשבים
  • תכונות מתקדמות לגיימרים
(-)
  • היכולת להגיע לקצב פריימים של 180 הרץ מגיעה עם כוכביות
  • לא זול במיוחד
  • רמקולים לא מלהיבים


מחירו של Lenovo Legion Y34wz-30 עומד על 3099 ש"ח, לא זול במיוחד עבור מסך VA, אבל זהו גם לא מסך VA טיפוסי. השימוש בתאורת Mini Led בהחלט משדרג אותו בכל הקשור לחויית ה-HDR, והתוספות התוכנתיות לגיימרים לצד האפשרות להשתמש בו כתחנת עגינה עבור מחשב נייד נוסף הופכת אותו לאטרקטיבי גם עבור מי שאינו גיימר במשרה מלאה.

4 תגובות

  1. הרבה פחות בעניין של מסכים קעורים. הם צריכים להשתמש בטריקים כדי "ליישר" את התמונה בשבילך, והיתרון המשמעותי שלהם הוא יותר בעניין של משחקי עולם פתוח ומשחקי מירוצים. עד שתהיה תצוגת תלת מימד אמיתית, אני מעדיף מסכים שטוחים.

    השבמחק
  2. סקירה מעולה ושימושית
    תודה!
    אביב

    השבמחק
  3. כמי שעבד לא פעם עם שני מסכים במשרד, הרבה פעמים נוח יותר לשים את המסכים בזווית. אחרת יש תחושה שקצות המסכים המרוחקים 'בורח' לך. לא יצא לי לעבוד עם מסך קעור, אבל מניח שזה יפטור את הבעיה (אם כי, אם אי אפשר לכבות את התאורה, שישמרו את כל הטוב הזה לעצמם)

    השבמחק
  4. האם המסך תומך במק? יש לי כרגע מסך לנובו שאני מתחבר אליו עם type c, הכל עובד סבבה למעט השליטה בעוצמת הסאונד שבוקעת מהמסך, כלומר, אני לא יכול לשלוט בעוצמת השמע של הרמקולים במסך מהמחשב, אלא, ידנית נאלץ להכנס להגדרות ולשנות את העוצמה.

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

חדש יותר ישן יותר