סדרת Tour של JBL, אוזניות הדגל בתצורת TWS של מותג האודיו האמריקאי פרצה לעולם ב-2021 עם דגם משעמם למדי ונטול ייחוד. שנה וחצי לאחר מכן הסדרה תפסה כיוון שונה עם חידוש דרמטי בדגם ההמשך, Tour Pro 2: קייס הטעינה כלל מסך מגע קטן שאיפשר גישה מהירה לשליטה על האודיו והגדרות שונות אחרות של האוזניות מבלי לפתוח את הסמארטפון ואת האפליקציה של JBL. ה-Tour Pro 3 מגיעות עם מסך מגע גם הן, אבל עם שיפורים במספר תחומים ואפילו כמה יכולות חדשות ולא שכיחות בשוק.
JBL Tour Pro 3 (צילום: גד גניר)
חיצונית לא מצאתי הבדלים בין הדגם הקודם מ-2023 לבין Tour מודל 2024: מבנה האוזניות כולל גבעולים שטוחים אבל עבים וקצרים, והן אמנם טיפה כבדות אך יושבות טוב ויציב באוזניים, וגם לא מורכב במיוחד למקם אותן בתוכן. הן מגיעות עם שלושה סטים בגדלים שונים של ראשי סיליקון וסט נוסף של ראשי ספוג. כרגיל, ראשי הספוג מספקים אטימה הרבה יותר טובה אם כי יותר מורכב לדחוף איתם את האוזניות לתוך האוזניים, בעוד ראשי הסיליקון יותר פרקטיים לשימוש יומיומי. הן עמידות למים ואבק לפי תקן IP55, כלומר ישרדו התזות הגונות אך לא מומלץ לתת להן לצלול לבריכה. השליטה באוזניות מהאוזניות עצמן מצויינת, התגובה מהירה ומדויקת, וניתן למפות מחדש פעולות לסוגי הקשות שונים.
JBL Tour Pro 3 (צילום: גד גניר) |
JBL Tour Pro 3 (צילום: גד גניר) |
JBL Tour Pro 3 (צילום: גד גניר) |
הקייס של Tour Pro 3 עדיין שמנמן ומגושם מעט ביחס לקייס ממוצע של אוזניות TWS אם כי לא בהגזמה. הוא טיפה פחות עגלגל מזה של הדגם הקודם וקצר יותר ב-3 מילימטר בערך, ועדיין, המעצבים של JBL הצליחו להגדיל את המסך מגודל של 1.45 אינץ'' ל-1.57. בממדים האלו כל אינץ' עושה הבדל גדול ואכן נוח יותר להשתמש במסך המגע הזה כדי לגשת לכל האפשרויות של האוזניות: ניתן לראות דרכן את הרצועה המתנגנת לעצור או לדלג קדימה או אחורה ולשלוט בעוצמת השמע. ניתן להפעיל את מצב ביטול הרעשים והשקיפות, אודיו מרחבי למצביו השונים, לבחור אקולייזר מועדף, לשלוט על עוצמת השמע העצמי בשיחות ולבחור מאיזה מכשיר (מאלו שהכרתם קודם לאוזניות) תרצו לקבל את השמע. כמו כן ניתן לבחור תמונת רקע מבין אלו שמגיעות עם האוזניות או להעלות אחת אחרת לבחירתכם. בנוסף, יש כאן אפשרות להפעיל "פנס" (המסך לפתע הופך ללבן בוהק בעוצמה מירבית), טיימר, או מצב שקט שבו אתם מתנתקים מהכל לפרק זמן שהגדרתם מראש ומתענגים על הדממה. כל הפקדים מותאמים לגודל המסך ובסה"כ עבודת ה-UI כאן סבירה. נכון, יש הכל וטיפה יותר באפליקציה, אבל מהר מאוד לתוך תקופת ההתנסות באוזניות גיליתי שיותר קל ונגיש לי לעשות הכל דרך מסך המגע הזה.
עד כאן הכל די זהה לדגם הקודם. החידושים שהקייס מביא איתו הם תמיכה ב-Auracast ואפשרות לחיבור למקור שמע עם יציאת אוזניות למי שלא נתקל אי פעם במונח, Auracast זו טכנולוגיה המאפשרת התחברות מהירה לערוצי שמע ציבוריים ב-Bluetooth. החזון הוא להשתמש בערוצי השמע האלו בשדות תעופה כדי לקבל הודעות על עלייה למטוס ישירות לאוזניות, או בפאבים כדי להאזין לשמע של הטלויזיה במשחקי כדורגל וכו'. דרך האפליקציה ניתן לבחור ברשתות קיימות באיזור ולהתחיל להאזין להן בלי הצורך בתהליך של צימוד האוזניות. לגבי החיבור לשקע אוזניות - Tour Pro 3 יודעות להתחבר באמצעות כבל שבצידו האחד חיבור USB C שמתחבר לקייס, ובצידו השני חיבור 3.5 מ"מ. כבר נתקלתי בעבר באוזניות שעשו את התרגיל הזה, B&W Pi7 ו-LG Tone FP-9, אבל הטוויסט כאן הוא השילוב בין Auracast לחיבור הזה: הקייס של Tour Pro 3 יודע להפוך במצב הזה למשדר Auracast מה שמאפשר לכם ליצור רשת Bluetooth ציבורית משלכם ולאפשר לאחרים להתחבר אליה חופשי או באמצעות סיסמה. למה זה טוב? אפשר נניח לצפות יחד בסרט בטאבלט בטיסה כשכל אחד עם האוזניות שלו. אפשרות נוספת היא לחבר את האוזניות לטלויזיה וכל צופה ישתמש באוזניות בלוטות' משלו בו זמנית מבלי להפריע לשאר המשפחה.
JBL Tour Pro 3 (צילום: גד גניר) |
JBL Tour Pro 3 (צילום: גד גניר) |
JBL Tour Pro 3 (צילום: גד גניר) |
JBL Tour Pro 3 (צילום: גד גניר) |
JBL Tour Pro 3 (צילום: גד גניר) |
גם בתחום האודיו ישנם שדרוגים. Tour Pro 3 מתהדרות במבנה דרייברים כפול: דרייבר דינמי 10.2 מ"מ לבאסים לצד דרייבר "עוגן מאוזן" בקוטר 5.2 מ"מ לתדרי המיד והגבוהים. טווח התדרים הוא בין 20 הרץ ל-40 קילוהרץ וההתנגדות 32 אוהם. האוזניות תומכות בבלוטות' בגרסה 5.3 ובמקודדי האודיו האלחוטי SBC ו-AAC כמו גם LDAC המתקדם (בניגוד לדגם הקודם שתמך רק בשניים הראשונים). הצליל מעולה וללא ספק עדיף בהרבה על זה של הדגם הקודם. הוא עדיין לא ניחן באיזון ובליטוש המושלם של Sennheiser Momentum TWS 4 או Sony WF-1000XM5, אבל הצליל עצמו מאוד מפורט, הפרדת הצלילים נהדרת, הבאסים ישמחו חובבי באסים, ובסה"כ אוזניות שכיף מאוד להאזין איתן למוזיקה ולפודקאסטים.
ל-Tour Pro 3 יש שישה מיקרופונים לשיחות וביטול רעשים. יש להן שמע עצמי וניתן לשלוט מהאפליקציה או מהקייס עצמו על העוצמה בה תשמעו את עצמכם בזמן שיחה. הצד השני דיווח על איכות צליל מרשימה כאשר כל התדרים נוכחים, בניגוד לאוזניות רבות שמגבירות את תדר המיד על מנת לספק פירוט גבוה. בנוסף, גם באיזורים עם רוח ורעשי רקע משמעותיים, הוא לא התלונן על הפרעות לשיחה. מצד שני, אל הקול שלי נלווה רחש קבוע קל, מעין רעש לבן ברקע שפגע בחויה עצמה, אם כי לא מדובר משהו שמקשה על קיום שיחה באופן תקין. ביטול הרעשים כמו בדגם הקודם יעיל מאוד ומפחית את עומס הרעש מסביב במידה ניכרת, ומתמודד היטב עם רעשים מונוטוניים כמו ורעשי הסביבה בהליכה ברחוב סואן. שימוש בראשי הספוג שיפר משמעותית את ביטול הרעשים הכללי של האוזניות, אבל גם עם ראשי הסיליקון רוב הרעשים מסביבי הונמכו דרמטית.
האוזניות יודעות להתחבר ליותר ממכשיר אחד במקביל (מולטיפוינט) וניתן לאתר אותן במידה ואבדו דרך רשת Find My Device של גוגל. מסיבה לא ברורה, ירדה כאן האפשרות להפעיל קולית את גוגל אסיסטנט, אפשרות שהיתה קיימת בדגם הקודם. מעבר לכך, גם החיישן שמזהה אם שלפתם את האוזניות מהאוזניים ועוצר את המוזיקה, לא עושה כאן את עבודתו בצורה מושלמת וקרו מקרים בהם הנחתי את האוזניות על השולחן רק כדי לגלות אחרי כמה דקות שעדיין בוקעים מהן צלילים.
JBL Tour Pro 3 (צילום: גד גניר) |
הסוללות של Tour Pro 3 אמורות להספיק לדברי JBL כ-11 שעות עם ביטול רעשים מכובה או 7 שעות עם ביטול רעשים מכובה. אצלי הן איכשהו שרדו כ-8 שעות של שימוש רצוף עם ביטול רעשים מופעל, דומה מאוד למה שהצלחתי לסחוט מהסוללות של הדגם הקודם ונתון מרשים מאוד באופן כללי. קייס הטעינה מסוגל לספק שתי טעינות מלאות נוספות לסוללות האוזניות והוא יודע להיטען אלחוטית. מלבד כבל ה-USB C ל-3.5 מ"מ, החבר'ה ב-JBL הוסיפו גם שני כבלים נוספים: האחד עם USB C ל-USB C, והשני USB C ל-USB A. נחמד מצידם.
(+)
- קייס חכם עם מסך מגע
- חיי סוללה ארוכים במיוחד
- יכולות לתפקד כמשדר Auracast
- אי אפשר לזמן את גוגל אסיסטנט ע"י קריאה בקול
- רחש שנלווה לקול המשתמש בשיחות טלפון
- קייס שמנמן
רשת באג, היבואנית הרשמית של JBL בישראל משווקת את JBL Tour Pro 3 במחיר הלא פעוט של 1199 ש"ח, מה שמציב את האוזניות האלו בהתמודדות מול דגמי הדגל של סנהייזר, סוני, בוז ואחרות. Tour 3 Pro אולי לא התברכו בביטול הרעשים היעיל ביותר בשוק, בסאונד המדויק ביותר או בביצועים הטובים ביותר בשיחות טלפון, אבל הן גם לא רחוקות במיוחד ממה שיש לשאר דגמי הדגל להציע בתחומים האלו. איך הן בכל זאת מצדיקות מחיר כזה? באמצעות זמן סוללה ארוך להפליא, עיצוב מוצלח, ערכה מאובזרת מהרגיל ואיך לא, קייס חכם שמתפקד כאולר שווייצרי של תכונות מתקדמות ושימושיות.
הוסף רשומת תגובה