בפעם האחרונה שאיחסון חיצוני היה במודה, עוד היה נהוג לחבר דיסקים קשיחים גדולים ומגושמים עם נפח אסטרונומי של 500 גיגה לסטרימרים בסלון ולצפות בפרקים של הסדרה המבטיחה Lost שתורגמו עם הקדשה לאינדיאנית מסתורית. בשני העשורים שחלפו מאז, אנשים עברו לשירותי הזרמת מדיה חוקיים ולא חוקיים, שרתי NAS מתקדמים, וכונני רשת שניתן לגשת אליהם מכל מקום ולגבות אליהם תמונות מהסמארטפון. כוננים קשיחים "פשוטים" המשיכו להימכר עבור מי שזקוק להרחבת נפח האחסון של מחשבים ביתיים, בגרסאות נייחות, מגושמות, עם חיבור לחשמל בנוסף לחיבור USB, לצד כוננים קומפקטיים, מבוססי SSD, שזקוקים רק לחיבור אחד למחשב.
Sandisk Desk Drive (צילום: גד גניר)
Desk Drive של Sandisk שנחת לאחרונה בישראל הוא יצור כלאיים מוזר: כונן SSD חיצוני שולחני. הוא לא גדול כמו כונן שולחני, אבל הוא גם לא קומפקטי במיוחד. הוא מהיר כמו כונן SSD קומפקטי, אבל דורש חיבור נפרד לחשמל. הוא נמכר בשני נפחים נכון להיום, 4 ו-8 טרה, ומשווק ככונן גיבוי מהיר המיועד למשחקים, עריכה ואחסון תמונות וסרטוני וידאו, וכל מטרה אחרת שדורשת גישה מהירה לנפח אחסון גדול.
הוא בהחלט מהיר. גיליון הנתונים שלו מבטיח מהירות מקסימלית של 1000MB/s, דרך חיבור USB 3.2 Gen 2, בעל שקע Type C. בסאנדיסק מודעים לכך ששקעי USB Type C הם מצרך מבוקש ולכן צירפו לאריזה גם מתאם קטן שהופך את אחד מתקעי ה-Type C של הכבל המצורף ל-Type A. העברתי קובץ של סרט מסוים שאסור להקרנה בארץ במשקל כולל של 1.68 גיגה, ממחשב מודרני וחזק, אל ה-Desk Drive. הוא אמנם לא הגיע ל-1000MB/s המובטחים, אבל ההעברה כולה נמשכה פחות מ-3 שניות והגיעה בשיאה למהירות של כ-560MB/s, גם לא רע בכלל. הרצתי בדיקת נתונים דרך תוכנת AS SSD כדי לבדוק אותו בתנאים אופטימלים. כאן כבר קיבלתי נתונים קרובים יותר למה שמבטיחים בסאנדיסק, מהירות כתיבה של 912.93MB/s ומהירות קריאה של 950MB/s ובתוכנת CrystalDiskMark קיבלתי מספרים אפילו גבוהים יותר. מרשים מאוד.
ה-Desk Drive נוטה משום מה להתחמם מעט בזמן העבודה. זה לא משהו שיגרום לכם לכוויות, אבל מפתיע לאור העובדה שמדובר בכונן SSD. עוד עניין מפתיע בכונן ה-SSD הזה הוא החיבור לחשמל. אני בספק אם היתה לחברים בסאנדיסק ברירה במקרה הזה וזה לא שהם אמרו לעצמם מתוך יצר סאדיסטי "בואו נחייב את המשתמשים לחבר את הכונן הזה לחשמל, סתם כי בא לנו לסבך להם את החיים". ועדיין, גם אם Desk Drive הוא יצור שולחני, הייתי מעדיף שיחסכו לי את הצורך בעוד כבל ושקע חשמל.
Sandisk Desk Drive (צילום: גד גניר) |
Sandisk Desk Drive (צילום: גד גניר) |
אז אמנם Desk Drive הוא כונן שולחני ופחות קומפקטי מכונן כמו Extreme SSD Pro, אבל במונחי כוננים חשמליים הוא עדיין קטן. הוא תופס על השולחן שטח מעט גדול יותר מזה של קופסת קוטג' סטנדרטית, רק קצת נמוכה יותר. צורתו היא פרי אהבתן האסורה של הצורות ההנדסיות ריבוע ועיגול, ומסביבו פס אדום בדומה למוצרים אחרים של סאנדיסק. הוא מגיע מפורמט ל-exFAT כך שיתאים ישר לשימוש ב-PC וב-MAC, והקובץ היחיד שהוא מכיל הוא קישור להורדה של תוכנת הגיבוי Acronis True Image.
(+)
- מהירות העברת נתונים גבוהה
- נפח אחסון מרווח
- קומפקטי ביחס לכוננים שולחניים
- זקוק לכבל נוסף עבור מתח חשמלי
- לא מי יודע מה זול
- מתחמם קלות בפעולה ממושכת
מחירה של גרסת ה-4 טרהבייט של Sandisk Desk Drive עומד על 1699 ש"ח. צפוף לכם? אתם יכולים להיפרד לשלום מ-3149 ש"ח ולרכוש את גרסת ה-8 טרה בייט. במונחי שקל לטרה בייט לא מדובר בעסקה משתלמת בצורה יוצאת דופן, וגם כבל החשמל הוא מטרד מעיק, אבל בסופו של דבר מי שזקוק לאחסון ביתי בנפח גבוה והעברת מידע מהירה, יקבל כאן בהחלט את מה שחיפש.
הוסף רשומת תגובה