אל תוך השוק הצפוף של אוזניות ביטול רעשים Over The Ear, נכנסת עכשיו גם Jlab עם דגם חדש משלה, Jbuds Lux ANC. הן אמורות להציג אלטרנטיבה זולה לאוזניות של סוני, בוז ואחרות, במשבצת שבה יושבות יצרניות כמו earFun ו-1More עם דגמים מוצלחים משלהן. בדקתי אותן בשבועות האחרונים.
Jlab Jbuds Lux ANC (צילום: גד גניר)
הן לא יגרמו לאף אחד לסובב את הראש, אבל המעצבים של Jlab עשו עבודה מצויינת יחסית לקטגוריה. Jbuds Lux ANC אמנם עשויות פלסטיק בגוון אחיד, אבל צורת הטיפה ההפוכה של האוזניות עצמן ייחודית, ובשילוב עם הלוגו הגדול של החברה מתקבל מראה רענן ודינאמי. מנגנון הקיפול של Jbuds Lux ANC כולל אפשרות סיבוב של האוזניות עצמן, כמו גם קיפול שלהן פנימה, מה שהופך אותן לקופמקטיות במיוחד במצב מקופל. הן לא רק נראות טוב, הן שרדו שהייה ממושכת של כמה שבועות בטלטולים בתוך תיק גב צפוף, באינטימיות מוגזמת עם מחשב נייד, סוללה חיצונית ושאר התכולה שאני סוחב איתי לעבודה. מנגנון הקיפול שלהן שרד, והן אפילו לא נשרטו וכל זה כשהן זרוקות כמו שהן בתוך התיק, בלי ההגנה של קייס קשיח שכנראה במסגרת המאמץ לצמצום עלויות לא נכלל בערכה.
Jlab Jbuds Lux ANC (צילום: גד גניר) Jlab Jbuds Lux ANC (צילום: גד גניר) Jlab Jbuds Lux ANC (צילום: גד גניר)
בפתיחה מקסימלית, הקשת היתה רחבה מספיק גם עבור בחור עם ראש גדול יחסית כמוני. האוזניות לוחצות במידה סבירה לטעמי על האוזניים, החומר דמוי העור של כריות האוזניים נעים למגע והן קלות למדי. בניגוד לעיצוב הכללי, הלחצנים בהחלט משדרים משהו זול: הם מרוכזים בצד ימין ועשויים גומי פשוט למראה, אם כי הבחירה בגומי מקלה על איתור הלחצנים במישוש ומפרידה אותם טוב יותר מהסביבה שלהם. ניתן לתכנת מחדש את לחצן הכיבוי וההפעלה, ואת לחצני הווליום כך שיבצעו פעולות שונות ממה שהתכוונו מעצבי חויית השימוש של jlab, אבל ברירת המחדל כאן מספיק אינטואיטיבית לדעתי.
ל-Jlab Jbuds Lux ANC זוג דרייברים בקוטר 40 מ"מ. הן תומכות בבלוטות' בתקן 5.3 ולפי דף המפרט באתר החברה רק במקודד האודיו האלחוטי הבסיסי ביותר, SBC. באופן מוזר, כשחיברתי אותן לטלפון גיליתי שהן תומכות גם במקודד המתקדם יותר, AAC. זה נכון שברמת המחיר שלהן ואף ברמת מחיר נמוכה יותר, ניתן למצוא אוזניות שתומכות ב-LDAC או בגרסאות מתקדמות של aptX, אבל בפועל קשה באמת לשים לב להבדל. ביחס לאוזניות שעולות פחות מ-400 ש"ח מקבלים כאן יופי של סאונד. הוא אמנם סגור מעט, ובמת הצליל אינה רחבה במיוחד, אבל מקבלים מנה משביעה של באסים ורמת פירוט לא רעה בכלל. קחו בחשבון שיש זליגה מסויימת של הצליל החוצה, אז אם הפלייליסטים שלכם כוללים יציאות מביכות, עדיף לשמור על רמת ווליום סבירה.
Jlab Jbuds Lux ANC (צילום: גד גניר) Jlab Jbuds Lux ANC (צילום: גד גניר) Jlab Jbuds Lux ANC (צילום: גד גניר)
בשיחות, Jbuds Lux ANC תפקדו יפה, אבל לא בצורה יוצאת דופן ביחס לנהוג בקטגוריה. איכות השמע בסביבה שקטה לא רעה, אבל מתדרדרת כשהאוזניות נדרשות לפצות על רעשי הסביבה. במשבי רוח קיצוניים ובאיזורים סואנים במיוחד, בעוד רוב הרחש מונמך, הקול עצמו מאבד מהפירוט שלו ונוטה לערבול מסוים. זה לא שאי אפשר לנהל איתן שיחה ככה, אבל כבר יצא לי לשמוע אוזניות ברמת המחיר הזאת שמציגות ביצועים טובים יותר מהבחינה הספציפית הזאת. ביטול הרעשים האקטיבי של האוזניות אמור לספק מענה לרעש בעוצמה של עד 35 דציבל. גם כאן, ביחס למה שנהוג בקטגוריה, קשה שלא להיות מרוצים: האוזניות בהחלט מקטינות את עומס הרעש הסביבתי על האוזניים ומסננות חלק ניכר מהרעש המונוטוני של הסביבה, בעיקר בתדרים נמוכים. אין כאן הפתעה מבחינת יעילות המנגנון. הוא עושה את העבודה, אבל לא מאתגר אוזניות ביטול רעשים יקרות יותר.
האפליקציה של Jlab מציעה סט מצומצם למדי של אפשרויות מתקדמות: שליטה על האקולייזר, עדכוני קושחה, מעבר בין מצבי סרט למוזיקה, הפעלה וכיבוי של חיבור מולטי פוינט (לשני מכשירים במקביל), וכאמור מיפוי מחדש של הכפתורים הפיזיים של האוזניות. בנוסף, הן תומכות ב-google fast Pair לחיבור קליל ומהיר למוצרי גוגל, אם כי לא תומכות בהפעלה קולית של גוגל אסיסטנט, רק בלחיצה על כפתור.
Jlab Jbuds Lux ANC (צילום: גד גניר)
סוללת ה-600mAh של Jbuds Lux ANC מאפשרת קרוב ל-40 שעות האזנה כשביטול הרעשים מופעל, וכ-70 שעות כשהוא כבוי, נתון נאה מאוד. טעינה מלאה שלהן אורכת כשעתיים, אבל אם דחיינתם את הטעינה שלהן עד שהסוללה נפרקה לחלוטין, עשר דקות של טעינה ייתנו לכם כ-4 שעות של שימוש. ניתן לעבוד עם האוזניות ללא סוללה באמצעות חיבור בכבל אבל יש כאן קאצ' - אין לאוזניות חיבור 3.5 מ"מ סטנדרטי, לא בגוף האוזניות עצמן ולא בכבל. החיבור היחיד שיש כאן הוא חיבור USB C, מה שאומר שהוא אמור להתחבר לכל סמארטפון או מחשב, אבל אם תרצו לחבר אותו למקור שמע אחר, או שנניח שקע ה-USB C של המחשב שלכם תפוס, אז אתם בבעיה.
(+)
- איכות שמע טובה
- ביטול רעשים לא רע
- איכות חומרים והרכבה טובים
- אין תמיכה ב-LDAC או ב-aptX
- אין חיבור 3.5 מ"מ
- הלחצנים נראים ומרגישים זול
מחירן של JLab Jbuds Lux ANC ביבוא רשמי עומד על 399 ש"ח, לא יקר בכלל ביחס לאיכות השמע, איכות החומרים, העיצוב, זמן הסוללה ואפילו ביצועי ביטול הרעשים שמקבלים כאן. זה לא דיל היסטרי, האוזניות האלו מתמודדות במגרש של Edifier, 1More ו-EarFun, והדגמים המקבילים שלהן לא פחות טובים ברוב הפרמטרים וחלקם גם מעט זולים יותר לרכישה. מצד שני, אם נתקעתם בלי אוזניות ואתם צריכים חדשות בזה הרגע, ה-Jbuds Lux ANC הן האוזניות הכי משתלמות שתוכלו פשוט לקפוץ לקניון ולרכוש.
מעולה! המון תודה.
השבמחקאביב
הוסף רשומת תגובה