כזה ניסיתי: Lenovo Yoga Pro 7

שוק מחשבי ה-PC עובר השנה את אחת מקפיצות המדרגה המשמעותיות ביותר שלו בשנים האחרונות. מחשבים ניידים עם מעבדים של אינטל וקוואלקום מציגים שילוב של ביצועים מעולים עם זמן סוללה ארוך במיוחד, באופן שמדביק את הפער מהחויה שסיפקו עד כה רק המחשבים של אפל המצוידים במעבדים מסדרה M. אחרי שכבר התנסיתי במחשבים מבוססי Lunar Lake של אינטל ו-Snapdragon Elite X, מגיע תורה של AMD: ביולי האחרון הציגה את Ryzen AI 9, סדרת מעבדים חדשה ומבטיחה שאמורה לתמוך בישומי AI ולספק את אותה רמת ביצועים לצד חיסכון בסוללה של השחקניות האחרות בשוק. ה-Yoga Pro 7 של לנובו שבדקתי בשבועות האחרונים הוא מהסנוניות הראשונות של המעבד החדש בשוק הישראלי.

Lenovo Yoga Pro 7 (צילום: גד גניר)


המחשב של לנובו שבדקתי מגיע עם Ryzen AI 9 365, מעבד הכולל עשר ליבות עיבור: 4 ליבות בארכיטקטורת Zen 5 לפעולות אינטנסיביות, ו-6 ליבות Zen 5C, קומפקטיות ויעילות יותר בצריכת חשמל. כל הליבות פועלות במהירות ממוצעת של 2 גיגהרץ, כאשר ליבות ה-Zen 5 מסוגלות להגיע למהירות שעון 5 גיגהרץ. המעבד פועל בהספק של 15 עד 54 וואט, הספק נמוך יחסית שאמור לשמור על טמפרטורה קרירה של המחשב. זה אכן כך בפועל, אבל הוא אינו שקט לחלוטין ובמצבי עומס מאוורריו אכן מייצרים רעש. היחידה שהגיע אליי לביקורת צוידה בזכרון בנפח 32 גיגה ובאחסון בנפח 1 טרה. למחשב מעבד גרפי Radeon 880M מובנה במעבד הראשי שאינו מיועד אמנם לגיימינג אבל אמור לספק רמת ביצועים של מעבד גרפי ותיק כמו GTX1650 של nvidia.


ה-Yoga 7 Pro G9 דומה מאוד בביצועיו למחשבים החדשים האחרים שבדקתי לאחרונה. עריכת תמונות בפוטושופ וסרטוני וידאו ב-ClipChamp היתה זריזה וחלקה להפליא. גם שימוש במחשב למטלות יומיומיות של עבודה על קבצי אקסל כבדים, גלישה עם עשרות טאבים פתוחים וצפייה בסרטים, לא גרמה לו להציג סימני חולשה בשום מצב ואפילו בגיימינג הוא התנהג למופת ביחס למחשב דקיק: Forza Motorsport אמנם אתגר אותו ורץ איכשהו רק ברמת פירוט נמוכה, אבל Forza Horyzon 5 הותיק יותר, ברמת פירוט בינונית, שמר על קצב פריימים גבוה וסיפק חויית משחק לא רעה בכלל.

Lenovo Yoga Pro 7 (צילום: גד גניר)



ל-Yoga Pro 7 מסך משובח: הוא מגיע בגודל 14.5 אינץ', מציג רזולוציית 2.8K (בפיקסלים: 3,072 על 1,920) ומבוסס על פאנל OLED צבעוני ומרהיב (עם כיסוי מלא של טווח הגוונים בתקן sRGB, Adobe RGB ו-DCI-P3) עם גוון שחור אפל במיוחד. משמעותם של כל המספרים והתקנים האלו היא שהמסך הזה הופך את Yoga Pro לאידיאלי לעריכת וידאו ותמונות על הדרך. זהו אמנם אינו מחשב גיימינג אבל לנובו פינקה כאן עם קצב פריימים גבוה יחסית, 120 הרץ, שהופך את התנועה על המסך לחלקה וברורה יותר. על מה בכל זאת התפשרו? זהו אינו מסך מגע. לא ביג דיל.


החומרה הזאת והמסך הזה עטופים בעיצוב המוכר, הדקיק והאלגנטי של מחשבי Yoga Pro מהשנים האחרונות: גוף מתכת, שוליים מעוגלים, כשהשינוי הויזואלי הבולט ביותר הוא נדידת הלוגו של לנובו ממלבן קטן בצד המכסה, לכיתוב גדול יחסית במרכזו. המקלדת מציעה עומק לחיצה של מילימטר וחצי עם התנגדות מורגשת אבל לא מוגזמת ללחיצה. התחושה אינה של מקלדת מכאנית, אבל ברמה הכי בסיסית של הקלדה, זו מקלדת כיפית. בצד השלילי, המקלדת לא הכי שקטה, הסידור שלה צפוף מעט ודרש דחיסה והקטנה מוגזמת בעיני של מקשים שכמעט אינם בשימוש כמו מקש האנטר או מקשי החצים. כמו כן, גם ה-Yoga Pro 7 סובל מאותו מום שהוטל בכל מחשבי ה-PC השנה בדמות מקש יעודי להפעלת Copilot במקום מקש ה-Control הימני. משטח העכבר ענק, מרווח ומדויק. סט החיבורים מגוון יחסית וכולל יציאת HDMI בגודל מלא ושני חיבורי USB C (אחד מהם בתקן 4 העדכני והשני בתקן 3.2 הותיק יותר) בצד שמאל, וחיבור USB A ושקע אוזניות בצד ימין. שני שקעי ה-USB C מאפשרים טעינה של המחשב, אבל היה נחמד אם היו ממקמים אחד בכל צד במקום שניים באותה דופן. 

Lenovo Yoga Pro 7 (צילום: גד גניר)


Lenovo Yoga Pro 7 (צילום: גד גניר)


Lenovo Yoga Pro 7 (צילום: גד גניר)



למרות מקש ה-Copilot, כל פינוקי ה-AI האחרים של מיקרוסופט לא מגיעים עם המחשב הזה, ושמורים עדיין בבלעדיות למחשבים עם מעבדי קוואלקום. הבשורות הטובות הן שמיקרוסופט צפויה לשחרר את הבלעדיות הזאת לקראת סוף השנה גם למחשבים עם מעבדי אינטל ו-AMD. כמו כן צפויה בהמשך השנה גם להגיע אפליקציית יצירת תמונות מבית לנובו, גם היא מבוססת AI. בינתיים, מה שמגיע מותקן מראש זה בעיקר Lenovo Vantage, תוכנת השירות והבקרה של לנובו שמאפשרת לבדוק את מצב המחשב ולעדכן אותו דרכה. בנוסף, מקבלים כאן גרסת ניסיון מוגבלת בזמן של McAfee, תוכנה שמצטיינת בהקפצת חלונות מבהילים שמפצירים במשתמש לרכוש את התוכנה המלאה או שמגוון תרחישי אימה יתקיימו. זו גם תוכנת אנטיוירוס, למקרה שלא הכרתם.

Lenovo Yoga Pro 7 (צילום: גד גניר)


Lenovo Yoga Pro 7 (צילום: גד גניר)



ל-Yoga Pro 7 מצלמת רשת ברזולוציית 1080p עם חיישן אינפרה אדום לתמיכה בזיהוי פנים באמצעות Windows Hello. הביצועים שלה לא רעים, אבל גם לא יוצאים מן הכלל. כך גם הרמקולים: מערך של שני וופרים ושני טוויטרים מייצר כאן עוצמת שמע ואיכות סטנדרטיות לקטגוריה. הצליל אמנם פתוח למדי, רחב ומפורט, אבל הייתי מתרשם מקצת יותר באסים. 


הסוללה של Yoga Pro 7 היא בקיבול של 73Whr. היא שרדה אצלי כמעט 11 שעות רצוף, מה שהיה מוציא ממני ב-2023 שלל מחמאות וסופרלטיבים. זה קצת מוזר להתלונן על 11 שעות שימוש אבל בשביל זה אני כאן: מחשבים המצוידים במעבדים החדשים של קוואלקום ואינטל שרדו אצלי קצת יותר זמן ללא טעינה, אבל גם כאן פריקת הסוללה במצב שינה היתה איטית במיוחד, ולנובו גם מציעה טעינה מהירה במיוחד: על הנייר, רבע של טעינה אמורה לספק כשלוש שעות שימוש. בפועל קיבלתי קצת יותר משעתיים של שימוש, אבל זה גם יפה.

(+)

  • ביצועים מעולים
  • עיצוב אלגנטי ודקיק
  • מסך משובח
(-)
  • זמן הסוללה מעולה, אבל לא כמו במחשבים מבוססי מעבדים של קוואלקום ואינטל
  • פינוקי ה-AI של +Copilot יגיעו רק בשלב מאוחר יותר
  • מקש ה-CoPilot בא על חשבון מקש ctrl הימני

את Lenovo Yoga Pro 7 עם מעבד AMD AI תוכלו לרכוש ב-6956 ש"ח, לא זול, כמו שאר מחשבי +Copilot. מעבדי הדור החדש של AMD עושים רושם מבטיח, ולא נופלים ברמת הביצועים מאלו של קוואלקום ואינטל. הייתי שמח אם הייתי מקבל כאן ביצועי סוללה דומים לאלו המתחרים העיקריים, אבל גם מה שיש מהווה שדרוג משמעותי ביחס למה שהתרגלנו במשך שנים בעולם ה-PC, וגם היה נחמד מצד מיקרוסופט לא להפלות משתמשי מעבדים שאינם של קוואלקום בכל הקשור לאפליקציות ה-AI שלה. ועדיין, מדובר במחשב מאוד חזק, קומפקטי ומפנק שבהחלט מצדיק את הסכום שדורשים עבורו.

Post a Comment

חדש יותר ישן יותר