באפריל 2022 הכריזה סונוס על רכישת מייהט (Mayht), חברה הולנדית שהתמחותה היא עיצוב מתמרים קופקטיים במיוחד לרמקולים מבלי להתפשר על עוצמת ואיכות השמע. לפני מספר שבועות, שנתיים לאחר אותה רכישה, השיקה סונוס את שני התותחים הכבדים בקטלוג הרמקולים החכמים שלה: הסאב וופר Sub 4 והסאונד בר Arc Ultra, הראשון שמגיע עם רמקולים שנבנו לפי הטכניקה והעיצוב של מייהט. את שני המוצרים בדקתי בשבועות האחרונים, ביחד ואת ה-Arc Ultra לחוד.
Sonos Arc Ultra (צילום: גד גניר) |
במבט ראשון קשה להבחין בהבדלים ויזואליים בין ה-Arc Ultra החדש ל-Arc הראשון מ-2020 של החברה, אבל הם קיימים. אחד ההבדלים הוא הגובה הכללי של הסאונד בר שקוצץ בחצי סנטימטר. למה זה מהותי? כי בסונוס הבינו שסאונד בר גבוה מדי משמעותו הסתרה אפשרית של עינית הטלויזיה שאליה הוא מחובר, בהנחה וזאת מותקנת על המעמד שלה ושניהם מונחים על אותו משטח. צמצום גובה הסאונד בר אמור לשפר את המצב מהבחינה הזאת. גם בגזרת הפקדים נרשם שינוי משמעותי. בשונה מהדגם הקודם, ב-Arc Ultra הפקדים מרוכזים בבליטה שמאחורי הצילינדר הראשי של הסאונד בר: במרכז, פקדי שליטה על ניגון המוזיקה, בצד ימין פס מגע שהחלקת האצבע עליו או הקשה על הקצוות שלו תשלוט על עוצמת השמע (כפי שזה ברמקולים החדשים יותר של החברה כמו ה-ERA100 ו-300), ובצד שמאל פקד השליטה הקולית. ב-Sub 4 ההבדלים הויזואליים על פני קודמו אפילו מינוריים יותר: העיצוב נשאר זהה לדגם הקודם, אך הגימור הפך ממבריק למט, זהו.
Sonos Arc Ultra (צילום: גד גניר) |
Sonos Arc Ultra (צילום: גד גניר) |
Sonos Arc Ultra (צילום: גד גניר) |
מתחת למעטה החיצוני, השינויים משמעותיים יותר. ה-Arc Ultra מצויד ב-3 רמקולים יותר מקודמו, 14 בסה"כ: שבעה טוויטרים לצלילים בתדר גבוה, שישה מיד-וופרים שמטפלים בתדרי המיד, ועוד וופר אחד שעוצב לפי הפטנט של מייהט ובמעבר לסונוס קיבל את השם Sound Motion. כל הרמקולים מוגברים באמצעות מגברי Class D. אם Arc הקודם סיפק צליל בתצורה של 5.0.2 ערוצים, הרי שתוספת הרמקולים והרכבם הפך אותו לסאונד בר בתצורת 9.1.4 ערוצים, תצורה שמאפיינת לרוב מערכות שמגיעות עם יותר רכיבים. בסונוס טוענים שוופר ה-Sound Motion מאפשר ל-Arc Ultra להכפיל את כמות הבאסים שסיפק קודמו. זה לא שה-Arc הקודם לא היה נטול באסים, אבל הבאס שמייצר וופר ה-Sound Motion באמת מרשים ובהחלט משדרג את החויה למי שהוציא את כל התקציב שתכנן על ה-Arc Ultra והחליט לדחות קנייה של סאב למועד מאוחר יותר. האם אפשר לוותר על סאב לחלוטין עם Arc Ultra? בקצרה: לא. מי שרוצה חויה באמת סוחפת יצטרך בשלב מסוים לרכוש סאב. בצפייה ב"אווטאר: דרך המים", קיבלתי עם ה-Arc Ultra בלבד צליל פתוח, תלת ממדי, מפורט, עם כמות לא רעה בכלל של באסים ועומק. כשהוספתי למערכת את Sub 4 יכולתי *להרגיש* את הויברציות באויר מתנועת הכנפיים של האיקראנים (נו, הציפורים שעליהם הם רוכבים). ה-Arc Ultra תומך בשלב זה ב-Dolby Atmos בלבד כפורמט לשמע מרחבי. את מי שצורך את התכנים שלו דרך דיסני פלוס או נטפליקס זה לא אמור להטריד, אבל אם אתם מעוניינים לצפות בתכנים שהשמע שלהן הוא בפורמט DTS, קחו בחשבון שלא תקבלו את החויה האופטימלית.
Sonos Sub 4 (צילום: גד גניר) |
Sonos Arc Ultra (צילום: גד גניר) |
גם בהאזנה למוזיקה, ההפרדה של הצלילים, הודות לכמות הנכבדת של רמקולים, היא משהו יוצא דופן שקשה להעביר אותו בכתב. התחושה היא שכל רמקול מנגן כלי אחר והשילוב של כולם מייצר צליל עשיר ונקי מאוד. בלדות רוק כמו November rain ו-Bohemian Rhapsody מקבלות את רוחב במת הצליל לו הן ראויות ונשמעות דרמטיות מאי פעם, גם בלי סאב, אבל בהחלט בצורה מודגשת יותר כשהוא שם.
לציבור ההורים שרוכשים סאונד בר בכמה אלפי שקלים רק כדי לצפות בטלויזיה בסלון בעוצמה מינימלית, תשמחו לשמוע שה-Arc מציע מדרג מתון יותר של רמות ווליום, כלומר, טווח רחב יותר של עוצמות לתמרן ביניהן. בנוסף, ה-Arc Ultra מציע, כמו קודמיו, מצב לילה שמנמיך את הבאסים משמעותית כדי לצמצם את האגרסיביות של הסאונד, כמו גם מצב הדגשת ערוצי הדיבור, שימושי במיוחד עבור מי שצופה בתכנים ללא תרגום בעוצמות נמוכות. בהשוואה לקודמיו, ריבוי הרמקולים משדרג את החויה בהאזנה במצבים האלו ומספק פירוט רב הרבה יותר. הילדים שלכם מתעוררים למרות הכל? Arc Ultra תומך בחיבור ישיר לאוזניות הבלוטות' המצוינות של החברה, Ace, ובהעברה מהירה של השמע מהסאונד בר לאוזניות.
Sonos Arc Ultra (צילום: גד גניר) |
אם יש טענה שלא הפסקתי לחזור עליה בכל ביקורת על סאונד בר של סונוס מאז ה-Beam הראשון, הרי שזה המנהג לקפח את משתמשי האנדרואיד בכל הקשור ל-Truplay. מדובר ביכולת להתאים את הסאונד לחדר בו מיקמתם את הסאונד בר שלכם. עד כה סונוס איפשרה רק למשתמשי אייפון לבצע את התהליך שבמהלכו מסתובבים בחדר ומנפנפים בטלפון כדי שיקלוט רעש שהסאונד בר מייצר. בסיום התהליך, לפי נתונים שאסף ממיקרופון מכשיר ה-iOS של המשתמש, מיטב הרמקול את הצליל שלו כך שיתאים לחדר. ב-Arc Ultra יש סוף סוף מיקרופון מובנה שמאפשר לבצע את ההתאמה הזאת, ולכן ניתן לבצע אותה גם באמצעות מכשיר אנדרואיד, ללא נפנפים באויר. לצד התמיכה המשודרגת באנדרואיד, ה-Arc Ultra מגיע עם תמיכה בשליטה הקולית של סונוס או אמזון אלכסה, אבל בניגוד לקודמו ללא תמיכה בגוגל אסיסטנט. עוד סוגיה שחוזרת על עצמה בסונוס: גם ב-Arc Ultra מתעקשת סונוס לשלב חיבור HDMI אחד שמתחבר לשקע ה-HDMI eARC בטלויזיה. פירוש הדבר הוא שכל מקור תוכן שתרצו לחבר ל-Arc Ultra חייב להתחבר לטלויזיה. עם קונסולות משחק וסטרימרים זה פחות קריטי כי ממילא הייתם מחברים אותם לטלויזיה, אבל אם אתם מחזיקים בסלון גם טלויזיה ליום יום וגם מקרן לצפייה בסרטים, הקמצנות של סונוס בחיבורי HDMI מסבכת את העניינים. עוד בעניין HDMI, בניגוד לעבר, סונוס כבר לא מספקת את המתאם לחיבור כבל אופטי לשקע ה- HDMI, אבל לטענת החברה עדיין יש תמיכה באפשרות הזאת וניתן לרכוש את המתאם בנפרד
ה-Arc Ultra מציע תמיכה בבלוטות'. חייב להודות שלא ברורה לי התועלת כאן. ברמקולים המיועדים לשימוש בחוץ כמו Roam ו-Move, אפשר להבין את זה, אבל ברמקול ביתי שקלושים הסיכויים שתוציאו אותו מחיקה החמים של רשת ה-Wifi הביתית, אני לא מצליח לדמיין מצב שבו משתמשים דווקא בקישורית הזאת, אבל שיהיה. חיבור קוי, כמו זה שמציעים רמקולים כמו Era 100 ו-300, ו-Move דרך מתאם לא קיים כאן.
Sonos Arc Ultra (צילום: גד גניר) |
האפליקציה של סונוס עמדה במרכז סערה שטלטלה את סונוס בשנה האחרונה. למי שלא מעורה בסיפור: החברה הוציאה באפריל האחרון עדכון משמעותי לאפליקציית השליטה שלה, שינתה את הממשק שלה באופן קיצוני ועל הדרך הסירה מספר תכונות שימושיות. הנהלת החברה התנצלה בפני המשתמשים, הציגה מפת דרכים להחזרת התכונות החסרות, ומעדכנת באופן תדיר את האפליקציה. יש עדיין מה לסדר שם, בעיקר בכל הקשור לממשק המבלבל. כמשתמש קבוע ברמקולים של סונוס אני מוכרח להודות שסערת האפליקציה לא פגעה בי אישית מהסיבה הפשוטה שאני ושאר המשתמשים בבית מזרימים מוזיקה אל הרמקולים ישירות מאפליקציית ספוטיפיי, וכשאנחנו צופים בטלויזיה השליטה בסאונד בר מתבצעת ברובה דרך השלט. ולמרות הכל, הזעם שהופנה אל החברה שמייצרת *רמקולים חכמים* ופישלה עם *האפליקציה* מוצדק בהחלט: דרך האפליקציה מקבלים את הזרמת המדיה באיכות הגבוהה ביותר, דרך האפליקציה ניתן לשלוט על האקולייזר, לקבץ רמקולים שונים בבית כדי להשמיע את אותה מדיה, לוודא שאתם אכן מקבלים אות Dolby Atmos מהטלויזיה ועוד שלל פעולות אחרות שמשתמשים מתקדמים עושים בהן שימוש ובשבילן קנו את הרמקולים היקרים שלהם דווקא מסונוס. כאשר מפשלים בדבר המאוד קריטי הזה ומקשים על המשתמשים לבצע את הפעולות האלו, הם באופן טבעי מתרגזים. למרבה השמחה, העדכון לא פגע בחויית ההתקנה וההגדרה הראשונית המעולה והקלילה של מוצרים של סונוס, וגם תהליך ההוספה של Arc Ultra למערכת הביתית עבר בקלות ובמהירות.
- איכות שמע מעולה, באסים חזקים יותר והדגשה משודרגת של דיבור
- Truplay גם למשתמשי אנדרואיד
- קל להתקנה ולהגדרה
- יקר להחריד
- האפליקציה דורשת עוד ליטוש
- קמצן בחיבורים
סונוס שדרגה משמעותית את מוצר הדגל שלה, והשדרוג הזה מגיע עם קפיצת מחיר משמעותית: מחירו של Sonos Arc Ultra ברשת באג היבואנית הרשמית עומד על לא פחות מ-4299 ש"ח. המחיר הזה קונה לכם חויית שמע איכותית מאי פעם, עם שיפור ניכר ומורגש בכל הקשור לבאסים ואפילו מגיע עם בשורה חשובה למשתמשי אנדרואיד. יש עוד מה לשפר, בעיקר בגזרת האפליקציה, בחיבורים ובתמיכה בפורמטים נוספים של שמע מרחבי. ועדיין, אף אחד מהנושאים האלו לא קרוב לדעתי להיות דיל ברייקר, ובסופו של דבר השמע המשופר בהחלט מצדיק את ההשקעה.
תודה על ביקורת מעולה.
השבמחקכמה עולה ה-סאב וופר Sub 4?
אביב
שאלת השאלות, האם שווה לשדרג מarc ל ultra?
השבמחקהוסף רשומת תגובה