היצע המקלדות והעכברים הארגונומיים בישראל אינו רחב במיוחד. למרות המודעות הגוברת לנזקים של שימוש ממושך בציוד היקפי סטנדרטי למחשבים, משתמשים נרתעים מהצורך להתרגל לתצורות החדשות של מקלדות ועכברים, וקצב האימוץ שלהם איטי לפי שעה. לנובו נכנסת כעת לסגמנט הזה בשוק המקומי עם עכבר ומקלדת שהושקו בעולם כבר בסוף 2021, אך הגיעו לארץ רק לאחרונה. הם אמנם לא נמכרים כסט אבל ניסיתי את Lenovo Go Wireless Split Keyboard ואת Go Vertical Wireless Mouse יחד בשבועות האחרונים, וגיליתי מוצרים נוחים לשימוש, עם עיצוב ייחודי, אבל גם עם כמה נקודות שדורשות שיפור.
Lenovo Go Wireless Split Keyboard ו- Go Wireless Vertical Mouse (צילום: גד גניר)
Go Wireless Split Keyboard
הדבר הבולט והייחודי ביותר ב-Go Wireless Split Keyboard הוא השימוש בשעם בצבעו הטבעי במשענת כריות כף היד. לטענת לנובו זו בחירה אקולוגית יותר מעור אמיתי או עור סינטטי, השעם נעים למגע ועמיד לא פחות מחלופות אחרות בשל ציפוי שמונע ממנו לספוג לחות ולשנות את צבעו. כפות ידיים מיוזעות, מים שנשפכו בזהירות עליו לצורך הבדיקה כמו גם מעט קפה, לא הותירו על השעם את חותמם ונוגבו בקלות. האם זה ישאר ככה גם בעוד שנתיים? קשה לי להעריך, אבל אם אתם נוטים לתאונות נוזלים בסביבת שולחן העבודה, קחו בחשבון שמקלדת עם גימור פחות בהיר באיזור הזה תהיה פרקטית יותר. כך או כך, למרות שהוא מחוספס יותר מחומרים אחרים שיצא לידיים שלי לפגוש, הוא בהחלט נעים למגע, גם בשימוש ממושך.
Lenovo Go Wireless Split Keyboard (צילום: גד גניר) Lenovo Go Wireless Split Keyboard (צילום: גד גניר) Lenovo Go Wireless Split Keyboard (צילום: גד גניר)
החלק העליון של המקלדת עשוי פלסטיק אפור כהה בגימור מבריק שמשווה לו מראה מתכתי. בשילוב עם השעם במשענת כריות כף היד מתקבל מראה ייחודי ואלגנטי מאוד. ה-Go Wireless Split Keyboard כפי שהחדים מביניכם ודאי הבינו משמה, היא מקלדת מפוצלת. לא מפוצלת פיזית ממש לשניים, כי אם מפוצלת על גבי משטח אחד לשני חלקים שממוקמים בזוית זה מול זה, עם "ניפוח" של תחתית המקלדת על מנת ליצור צורה שתפחית את המתח על מפרקי כף היד. בנוסף, רגלית ההגבהה המגנטית של המקלדת ממוקמת בחלקה הקדמי, תצורה שתורמת גם היא להפחתת הלחץ על שרירי כפות הידיים. למי שלא מתורגל עם מקלדות מפוצלות, ישנו פרק זמן של הסתגלות שתצטרכו לעבור, אבל זה בהחלט אפשרי ושווה את זה. המעצבים ומומחי הארגונומיה של לנובו בהחלט ידעו מה הם עושים. Go Wireless Split Keyboard נוחה להפליא גם בהקלדה רצופה לפרקי זמן ממושכים. המקשים עצמם גם מוצלחים - הפריסה נוחה והגיונית, המקשים שקטים יחסית אבל התברכו בעומק לחיצה נאה והתנגדות מדויקת שמספקים חויית הקלדה נעימה.
הפיצול בהכרח גורם למקלדות מהסוג הזה לתפוס קצת יותר שטח על השולחן. כדי להתמודד עם זה, בלנובו החליטו לוותר על ה-Numpad בצד ימין ולהסתפק בתצורת TKL. גם מיקרוסופט בזמנו עשתה דבר דומה עם ה-Sculpt Ergonomic Keyboard, רק שהאחרונה כללה Numpad אלחוטי בתוך אריזת המקלדת למי שמעוניין בו בכל זאת. בלנובו מציעים כזה לרכישה בנפרד.
Lenovo Go Wireless Split Keyboard (צילום: גד גניר) Lenovo Go Wireless Split Keyboard (צילום: גד גניר) Lenovo Go Wireless Split Keyboard (צילום: גד גניר)
אחד הדברים שהכי הפריעו לי ב-Go Wireless Split Keyboard היא אופן החיבור של המקלדת למחשב. החיבור מתבצע באמצעות דונגל אלחוטי קנייני של לנובו בלבד. אין אפשרות לחבר אותה באמצעות כבל למחשב במקרה שנגמרת לכם לפתע הסוללה, והמקלדת גם לא תומכות בחיבור בלוטות'. היתרון היחיד של הבחירה הזאת של לנובו הוא בתחום האבטחה ויציבות החיבור. החסרונות לעומת זאת רבים: המקלדת יודעת להתחבר רק למחשב אחד שאליו מחובר הדונגל של לנובו. איבדתם את הדונגל? תצטרכו לרכוש חדש. אין לכם חיבור USB A פנוי במחשב? תצטרכו להתארגן על מתאם או מפצל שכולל חיבור כזה. מעוניינים להתחבר עם המקלדת לסמארטפון או לטאבלט? זו אולי יעבוד עם מתאם מ-USB A ל-USB C אבל המקלדת לא מיועדת באמת לדברים האלו. הייתם מצפים שמקלדת שיצאה לשוק בשיא תקופת הקורונה תכיר בזכותם של משתמשים להחזיק מחשב בית ומחשב עבודה ולדלג ביניהם בנוחות, אבל עם Go Wireless Split Keyboard, כדי לעבור בין מחשבים, תצטרכו לעשות זאת ע"י העברה פיזית של הדונגל ביניהם.
ל-Go Wireless Split Keyboard אפליקציה למחשב עם השם מלא המעוף והכריזמה: "Lenovo Accessories and Display Manager". האפליקציה יודעת לזהות ציוד היקפי של לנובו שחובר למחשב אבל במקרה של Go Wireless Split Keyboard זה מסתכם פחות או יותר בזה. אין אפשרות למפות מחדש מקשים, יצירת קיצורי דרך לפעולות מאקרו, גישה לצ'אט ג'יפיטי או כל אפשרות מתקדמת אחרת. באפליקציה תוכלו לבהות בגרסת הקושחה של המקלדת, בסטטוס הסוללה וזהו.
Go Wireless Split Keyboard עושה שימוש בשתי סוללות AA שאמורות לספק לה את כל הכוח הדרוש לה כדי לפעול במשך כשנה. זה אמנם חצי ממה שתקבלו עם Logitech Ergo K860 (שמופעלת באמצעות סוללות קטנות יותר, AAA), ושליש ממה ש-Microsoft Sculpt המנוחה היתה נותנת (גם היא, עם סוללות AAA). בפועל זה די חסר משמעות כי גם שנה זה פרק זמן מספיק ארוך כדי לשכוח מתי החלפתם לאחרונה סוללה. מה שכן, מפתיע שמקלדת ששולב בה שעם מטעמים אקולוגיים, מעודדת משתמשים להמשיך להשתמש בסוללות מתכלות מזיקות לסביבה, אם כי תמיד יש את האפשרות להשתמש בסוללות נטענות.
Lenovo Go Wireless Vertical Mouse
כמו Go Wireless Split Keyboard, גם העכבר הארגונומי האנכי של לנובו משלב בגופו שעם בצבעו הטבעי, שיחד עם גימור הפלסטיק האפור הכהה בשאר גוף העכבר, יוצר מראה נאה ויוקרתי. העכבר עצמו לא מוגדר כקומקפטי באופן רשמי, אבל קטן משמעותית מ-Logitech Vertical ומזכיר בגודלו את Lift. לטענת לנובו הוא מעוצב באופן שמנחה את הכף היד להשאר בתנוחת לחיצת יד, שאמורה להיות נוחה ונטולת לחצים מיותרים על השרירים. העכבר אכן נוח, אפילו לבעל כפות ידיים גדולות כשלי. הייתי מעדיף זוית גבוהה יותר ביחס למשטח עליו אני מזיז את העכבר, אבל בסופו של דבר העבודה איתו היתה נוחה מאוד, ואיפשרה לי לעבוד ברצף בצורה נוחה יותר, עם פחות הפסקות מנוחה לשרירי היד. העכבר קליל, מתמרן בצורה חלקה על השולחן ומספק אפשרות לדלג בין שלוש הגדרות DPI לשינוי רגישות העכבר לתנועה במקרה הצורך.
Lenovo Go Wireless Vertical Mouse (צילום: גד גניר)
Lenovo Go Wireless Vertical Mouse (צילום: גד גניר) |
Lenovo Go Wireless Vertical Mouse (צילום: גד גניר) |
לעכבר שני לחצנים ראשיים, גלגלת לחיצה, לחצן שינוי DPI ושני לחצנים נוספים שמשמשים לניווט כברירת מחדל, אך ניתנים לתכנות דרך Lenovo Accessories and Display Manager. הלחצנים הראשים מהנים ללחיצה, אבל גם רועשים מדי לטעמי. לחצן ה-DPI קטנטן וממוקם בהמשך לגלגלת. גם כאן, אם הגדרת ברירת המחדל של לנובו למיפוי פעולות ללחצנים אינה לטעמכם, תוכלו לשנות את מה שהלחצן הזה עושה ואת ה-DPI לשנות דרך אפליקציית השליטה של לנובו. העכבר לא מגיע עם מיפויי ברירת מחדל ללחצנים עבור תוכנות שונות אבל ניתן ליצור כאלו בעצמכם שייכנסו לפעולה מרגע שתפעילו את התוכנה. זה בערך כל מה שתוכלו לעשות עם האפליקציה.
גם כאן, סוג החיבור היחיד הוא דרך הדונגל של Lenovo. אין חיבור חוטי, אין בלוטות' ואין אפשרות לדלג בין מכשירים אליהם Go Wireless Vertical Mouse משויך. הבשורות הטובות עבור מי שקונה גם את המקלדת וגם את העכבר, הן שהם יודעים לחלוק דונגל אחד לאחר תהליך צימוד זריז ונטול כאבים דרך Lenovo Accessories and Display Manager.
Go Wireless Vertical Mouse מופעל באמצעות סוללת AA אחת שמספקת לו כשנה של שימוש, כמו המקלדת. גם כאן מדובר בזמן קצר יחסית לשנתיים שניתן לסחוט מ-Lift, אבל לפחות ארוך יותר מהארבעה חודשים שמספק ה-Vertical MX.
Lenovo Go Wireless Split Keyboard (צילום: גד גניר) Lenovo Go Wireless Split Keyboard (צילום: גד גניר)
(+)
- עיצוב ארגונומי יעיל שמפחית את העומס על הידיים
- השעם נעים למגע ביד ונאה לעין
- עומק לחיצה והתנגדות טובים, מקלדת שקטה
(-)
- המקלדת והעכבר יודעים להתחבר למחשבים רק דרך הדונגל של לנובו
- אין אפשרות מעבר מהיר בין מכשירים
- המקלדת לא מציעה תכונות מתקדמות או אפילו מיפוי בהתאמה אישית של מקשים
Lenovo Go Wireless Vertical Mouse יעלה לכם כ-299 ש"ח. Lenovo Go Wireless Split Keyboard תעלה לכם כ-429 ש"ח. גם העכבר וגם המקלדת הארגונומית של לנובו מספקים ברמה הבסיסית חויית שימוש טובה: הארגונומיה שלהם מעולה, הם נוחים לשימוש ומתייחסים יפה לפרקים שלכם. אלו הסיבות שבשבילן רוכשים מוצרים ארגונומיים. מה שנותר ללנובו ללטש זה בעיקר את המסביב: להוסיף אפשרויות חיבור, מעבר מהיר בין מכשירים ותכונות מתקדמות אחרות, ואולי גם לראות איך אפשר להאריך קצת את זמן הסוללה.
הוסף רשומת תגובה