מתוך ההנחה שקייס האוזניות הוא תחליף מודרני לקוביית פידג'ט, המעצבים של Nothing ומותג המשנה CMF הקפידו לשלב בעיצוב הקייסים אטרקציות עבור האצבעות שלכם. באוזניות Nothing זו היתה גומה עגולה שהמשתמשים היו ממקמים בתוכה את האגודל ומסובבים כך את הקייס בין האצבעות, ובמקרה של CMF Buds, כבר היה מדובר בחוגה של ממש, אבל כזאת שיודעת רק להסתובב ולא מעבר לכך. הדגם העדכני, CMF Buds Pro 2 מגיע אליי עם שדרוג משמעותי בחוגה ושיפורים באיכות השמע וביטול הרעשים, אך גם עולה יותר מכל הדגמים שקדמו לו.
CMF Buds Pro 2 (צילום: גד גניר) |
האוזניות עצמן נותרו זהות במראה שלהן לדור הקודם וטוב שכך. זה לא מבנה ייחודי, אבל התצורה של אוזניות עם גוף עגלגל עם "גבעולים" בהחלט עושה כאן את העבודה: קל להכניס אותן לאוזניים, הן יושבות בצורה יציבה בתוכן וקל גם לשלוף אותן בעת הצורך. הן קלילות, הפלסטיק נעים למגע בתוך האוזן ולא מציק, גם בשימוש ממושך. העיצוב שלהן סולידי אבל נאה: הן מגיעות בצבע אחיד, אפור, שחור, כתום או כחול, ומשלבות בין גימור מבריק בגוף האוזניות לגימור מט על גבי הגבעולים. הן עמידות במים לפי תקן IP55, סטנדרטי במונחי הקטגוריה ורמת המחיר הזאת, וזה אומר שתוכלו לרוץ איתן לתוך איזורים מוכי ממטרות ללא חשש, אבל מומלץ להמנע מלטבול אותן ממש בתוך מים. ב-CMF גאים באיכות הבניה של האוזניות ומספרים באתר החברה על המבחנים שעמדו בהם: 10000 לחיצות על החוגה, 5000 ניתוקים וחיבורים של כבל טעינה לשקע ה-USB Type C של הקייס, נפילה מגובה מטר, ועוד.
CMF Buds Pro 2 (צילום: גד גניר)
השליטה באוניות נעשית בהקשות על ראש הגבעול. המטרה שצריך לפגוע בה בהקשה קצת קטנה מדי לטעמי, וגם התגובה להקשות מעט איטית, אבל בסה"כ זה עובד לא רע, בטח בהשוואה לדגמים באותה רמת מחיר. השדרוג המשמעותי בחוגה הוא העובדה שהיא כעת מאפשרת לכם לשלוט על הנגינה מהקייס עצמו. דרך האפליקציה (שהתרגום שלה לעברית דורש מקצה שיפורים) תוכלו להגדיר מה יעשו לחיצה בודדת, כפולה או משולשת על החוגה, ומה יעשה סיבוב שלה. זה נשמע כמו גימיק אבל זה עובד נהדר ושימושי להפליא. בניגוד נניח למסך המגע הקטנטן ב-JBL Tour Pro 2, כאן אפשר לבצע את הפעולות גם כשהקייס קבור בכיס שלכם ולתפעל אותו במישוש.
CMF Buds Pro 2 (צילום: גד גניר)
בניגוד לעבר, CMF גם מספקת פירוט נאה על חומרת האודיו של Buds Pro 2, והנתונים מרשימים מאוד לאוזניות ברמת המחיר הזאת: לכל אוזניה זוג דרייברים, ראשי בקוטר 11 מ"מ וטוויטר בקוטר 6 מ"מ, שניהם מייצרים צליל בטווח תדרים שבין 20 הרץ ל-40 קילוהרץ. הן תומכות בבלוטות' 5.3 ובמקודדי האודיו האלחוטי SBC, AAC וגם ב-LDAC, מה שאומר שתקבלו שמע שתואם לתקן Hi-Res Audio (בתנאי כמובן שתחברו אותן למכשיר אנדרואיד תומך ותאזינו כמובן דרך שירות מוזיקה שמספק צליל ברמה כזאת). בנוסף, השמע באוזניות עובר עיבוד דיגיטלי באמצעות טכנולוגיית Dirac Opteo שאמור לטפל בתופעות לוואי כמו ויברציות והדים לא רצויים עוד לפני שהוא מגיע לדרייברים עצמם. כל זה מסתכם לשמע איכותי מאוד, מעט רווי לטעמי בבאסים כברירת מחדל, אבל ניתן לטיפול בקלות באמצעות האפליקציה, למי שזה מפריע. האוזניות מציעות גם שמע מרחבי שבניגוד לכל דגם אחר שבדקתי עד כה, משפר את חויית השמע גם בהאזנה למוזיקה ובסה"כ הצליל כאן מפורט מאוד עם ביצועים מעולים גם בטווח המיד וגם בתדרים הגבוהים.
CMF Buds Pro 2 (צילום: גד גניר) CMF Buds Pro 2 (צילום: גד גניר)
ל-Buds Pro 2 שישה מיקרופונים לשיחות טלפון ולביטול רעשי רקע, כמו גם אלגוריתם ייחודי להגברת צלילות הקול שזכה לשם המתבקש Clear Voice 2.0. האוזניות מתמודדות היטב עם רעשי רקע, בייחוד רעשי רוח, אבל איכות הקול לא מתעלה לאיכויות יוצאות דופן, ועדיין ביחס לכמה שהן עולות זה בסדר גמור.
ביטול הרעשים גם עבר שדרוג ביחס לדגמים הקודמים, ובמקום ביטול רעשים של עד 45 דציבל, אתם משודרגים, לפחות ברמת הצהרת היצרן, בשקט עד לרמת רעש של 50 דציבל. באופן מפתיע, ההבדל מורגש. Buds Pro 2 מצליחות ליצור חויית ניתוק טובה יותר מהסביבה בהשוואה להדגמים הקודמים, הן בעוצמת ביטול הרעשים, הן ביציבות שלו ואפילו בעובדה שההפעלה שלו הדרגתית יותר ומפחיתה את הלחץ הפתאומי באוזניים שחלק מהמשתמשים סולדים ממנו. זה עדיין רחוק ממה שתקבלו מביטול הרעשים באוזניות דגל ברמות מחירים גבוהות יותר. רעש של מאורר תקרה לדוגמה יונמך, אבל לא באופן מוחלט ועדיין ישאר רחש מסוים ברקע, אבל שוב, ביחס לאוזניות ברמת המחיר הזאת, עוצמת ביטול הרעשים בהחלט מספקת.
האוזניות חולקות את אותה אפליקציית שליטה עם המותג הראשי,Nothing X. האפליקציה מציעה בסה"כ את הסט הרגיל של תכונות מתקדמות: הפעלה וכיבוי של עצירת המוזיקה בהוצאה של האוזניות מהאוזניים, התאמה אישית של מחוות ההקשה על האוזניות לפעולות שליטה שונות באוזניות, בדיקת התאמת ראשי הסיליקון של האוזניות לאוזניים, שליטה על האוקולייזר ועדכוני קושחה. תכונה ייחודית נוספת שהאוזניות מציעות היא האפשרות לפנות דרכן ל-ChatGPT בהקשה על הגבעול, אם כי חשוב לציין שהאפשרות הזאת זמינה אך ורק למשתמשי סמארטפונים של Nothing. מה שהיה חסר לי כאן הוא יוצר האקולייזר בהתאמה אישית שעבד מעולה ב-Nothing Ear אבל גם ככה איכות הסאונד מצויינת. כמו כן, למרות שיש כאן תמיכה ב-Google Fast Pair להצמדה מהירה של האוזניות לסמארטפונים עם מערכת ההפעלה אנדרואיד, אין כאן אפשרות להפעלה קולית של גוגל אסיסטנט, ויש להקיש על הגבעול כדי להעיר אותה.
CMF Buds Pro 2 (צילום: גד גניר)
בכל אחת מהאוזניות סוללה בקיבול של 60mAh, בנוסף לקייס שמכיל סוללת 460mAh. זמן השימוש המקסימלי שלה תלוי מאוד באופן השימוש: ללא ביטול רעשים ובהאזנה למוזיקה דרך מקודד AAC, תקבלו מהן כ-11 שעות רצופות של נגינה, לכל היותר. אצלי הן שרדו כמעט 4 וחצי שעות של האזנה, אבל זה היה עם ביטול רעשים מופעל ובהאזנה דרך מקודד LDAC התובעני יותר בסוללה. הקייס מספק להן קצת יותר משתי טעינות מלאות, אבל לא יודע להיטען אלחוטית. אני מוכרח להודות שכבר פגשתי אוזניות זולות יותר שכוללות תמיכה בטעינה אלחוטית, אבל העדר התמיכה כאן היא משהו שאני בהחלט מסוגל לחיות איתו.
(+)
- החוגה בקייס מתבררת כתוספת שימושית ונוחה לשימוש
- איכות שמע מעולה
- ביטול רעשים יעיל
- אין הפעלה קולית של גוגל אסיסטנט
- אין באפליקציה את הפיצ'ר שיוצר עבורכם אקולייזר בהתאמה אישית
- אין טעינה אלחוטית
מחירן של CMF Buds Pro 2 ביבוא רשמי של באג עומד על 329 ש"ח, יקר יותר מדגמים קודמים של המותג, אבל גם התמורה שמקבלים כאן קיבלה שדרוג: הסאונד מצוין, איכות הבנייה והחומרים טובה, ביטול הרעשים יעיל ואפילו החוגה החכמה, מה שנראה כמו גימיק על הנייר, מתגלה כתוספת שימושית וחמודה שבהחלט מוסיפה לחויית השימוש.
הוסף רשומת תגובה