שנת 2024 מסתמנת כשנת המפנה של שוק הסמארטפונים עם המסכים המתקפלים בישראל. אחרי ארבע שנים בהן סמסונג היתה, באופן רשמי, השחקנית היחידה בסגמנט הזה בשוק המקומי, בתוך חודש וחצי התבשרנו על הגעתם של שני סמארטפונים עם מסך מתקפל משתי יצרניות שונות: Mix Flip של שיאומי ו-Hero 10 של Blackview. בעוד הראשון מתומחר גבוה יותר אפילו מ-Galaxy Z Flip6, המכשיר המתקפל של Blackview שהושק לפני מספר שבועות ע"י פרטנר והגיע אליי לבדיקה לאחרונה, מתהדר בתג המחיר נמוך במיוחד. מה מקבלים בתמורה?
Blackview Hero 10 (צילום: גד גניר)
הדרך למכשיר זול עם מסך מתקפל רצופה בפשרות כואבות. במקרה של Hero 10 מדובר בין השאר בערכת השבבים. ב-Blackview בחרו ב-Helio G99 של מדיהטק, ערכת שבבים ותיקה וצנועה שאפילו לא תומכת ברשתות דור 5, ומסתפקת בתמיכה ב-LTE. כמו כן, לידיעת ציבור הטסים לחו"ל - אין למכשיר הזה תמיכה ב-eSim. ערכת השבבים משודכת לזכרון RAM בנפח נאה של 12 גיגה, הניתן להרחבה עד לנפח של 24 גיגה על חשבון שטח אחסון, ואחסון בנפח 256 גיגה שגם אותו ניתן להרחיב באמצעות כרטיס זכרון בנפח של עד 1 טרה. במדיהטק משווקים את Helio G99 כערכת שבבים למכשירי גיימינג. בפועל, גם לפני למעלה משנתיים כשהוצגה לראשונה, היא היתה רחוקה מלהצדיק את המיתוג הזה ובזמן שחלף מאז לא קרה נס ששינה זאת. בכל ההתנסויות הקודמות שלי עם מכשירים שמבוססים על ערכת השבבים הזאת (ב-Lenovo Tab Plus וב-Redmi Pad) החויה היתה פושרת למדי, וגם כאן אני לא יכול להגיד שמדובר במכשיר מהיר או חזק במיוחד. מצד שני, החיבור בין ערכת השבבים לזכרון ה-RAM הנדיב כן מאפשר למשתמשים להשאיר המון אפליקציות פתוחות ברקע, כך שהמעבר ביניהן וריבוי משימות עובד כאן טוב.
ל-Blackview Hero 10 ממשק בשם DokeOS בגרסה 4, שמבוסס על אנדרואיד 14. היצרנית הסינית מתחייבת לשלוש שנים של עדכוני תוכנה, מה שאומר שהמכשיר הזה צפוי לקבל עדכוני גרסה משמעותיים עד אנדרואיד 16, כולל. DokeOS שונה ויזואלית מאנדרואיד בצורתה המקורית, אבל הכל נמצא פחות או יותר איפה שהייתם מצפים למצוא אותו. אין כאן תכונות ייחודיות או משהו מרגש, למעט אולי התראות בראש המסך שמכסות את המצלמה הקדמית בצורה שמזכירה את הממשק של iOS. אין כאן אפליקציות צד ג' שמותקנות מראש, וגם כמות האפליקציות של מערכת ההפעלה עצמה סבירה בהחלט.
Blackview Hero 10 (צילום: גד גניר) Blackview Hero 10 (צילום: גד גניר) Blackview Hero 10 (צילום: גד גניר) Blackview Hero 10 (צילום: גד גניר)
אחת הסיבות שמכשירים מתקפלים טרם חלחלו למיינסטרים של שוק הסלולר היא העובדה שמשתמשים עדיין חוששים לעשות את המעבר חזרה למכשירים עם חלקים נעים. בעוד בסמסונג מתעקשים כבר שנים להדביק מדבקת מסך עם שלל אזהרות מטרידות לפני תחילת השימוש במכשירים המתקפלים שלה, ב-Blackview תולים את תקוותיהם בהיגיון הבריא ושיקול הדעת של המשתמשים, ולא ממש טורחים להסביר מה מותר ומה אסור לעשות עם Hero 10. באתר החברה כן מספרים שציר הקיפול של המכשיר שרד 250,000 קיפולים וטוענים שזה אמור להספיק ל-15 שנות שימוש (בהנחה שאתם פותחים וסוגרים את הסמארטפון של כ-45 פעם ביום בממוצע) מצד שני, אין איזכור בשום מקום לעמידות בפני מים או אבק אז מוטב להיזהר איתו בים.
חלקו החיצוני של המכשיר מכוסה בפלסטיק בגימור מעט מחוספס ונעים למגע, כשמסביבו מסגרת מתכת. את חלקו העליון מעטר מערך הצילום הכפול ומסך חיצוני עגול בגודל 1.19 אינץ'. בדומה למכשירי ה-Flip מהדורות האחרונים של סמסונג, גם כאן אין רווח בין שני חלקי המכשיר כשהוא מקופל, וגם השקע במסך מינימלי ובקושי מורגש בשימוש יומיומי. מנגנון הקיפול עבד אצלי מעולה ולא השמיע רעשים משונים או שינה את התנהגותו לאורך זמן. המסך של Hero 10 מבוסס על פאנל AMOLED בגודל 6.9 אינץ' ברזולוציה של 1080 על 2560 פיקסלים. הבהירות המקסימלית גבוהה יחסית וניתן לעבוד איתו בצורה נוחה למדי באור יום, אבל אחת הפשרות שנעשו כאן היא בקצב הפריימים של המסך: 60FPS בלבד. זה לא אסון, זה מתבטא בעיקר באנימציות פחות חלקות, אבל קשה להתעלם מזה, במיוחד כשכבר כמה שנים טובות רוב מכשירי הביניים בשוק מציעים כפול מזה.
Blackview Hero 10 (צילום: גד גניר)
Blackview Hero 10 (צילום: גד גניר) |
מערך הצילום הראשי של Blackview Hero 10 כולל שתי מצלמות: הראשית, ברזולוציית 108 פיקסל, עם צמצם ברוחב f/1.9, ומצלמת 8 מגה פיקסל לצילום בזוית רחבה. אין כאן ייצוב תמונה אופטית וגם ערכת השבבים לא מצטיינת בעיבוד תמונה, והתוצאות בהתאם:
(צילום: גד גניר) (צילום: גד גניר) (צילום: גד גניר) (צילום: גד גניר)
התמונות חדות ברוב המקרים, אבל המיקוד אינו מושלם וישנן מריחות באיזורים מסויימים, כמו גם ירידה דראסטית בפירוט. התמונות שצילמתי איתו בכל תאורה שאינה אידיאלית יצאו פחות צבעוניות מהמציאות, וככל שתנאי התאורה היו מאתגרים יותר, כך הצבעים התקרבו יותר לשחור-לבן. המצלמה הקדמית על 32 מגה פיקסליה הפיקה גם היא תוצאות לא מרגשות, עם קושי להתמודד עם תנאי תאורה שאינם אור יום שמתבטא במריחות, עיבוד יתר ואיבוד פרטים.
Blackview Hero 10 (צילום: גד גניר)
ל-Blackview Hero 10 סוללת 4000mAh. זהו קיבול קטן יחסית ומשתקף בזמן השימוש במכשיר בין טעינה לטעינה. אצלי הוא שרד בדר"כ עד סוף היום, אבל הגיע לשם על אחוזי הסוללה האחרונים שלו. בממוצע, הוא מסוגל לתת כ-7 שעות מסך, שזה אמור להיות מספיק לאדם הממוצע, אבל למי ששקועים בטלפון מהבוקר עד הערב עדיף לחפש אופציות עם סוללה בקיבול גבוה יותר. את Hero 10 תוכלו לטעון באיזו צורה שתרצו בתנאי שזה יהיה באמצעות כבל USB C, כי אין לו תמיכה בטעינה אלחוטית. הרמקולים של Hero 10 מייצרים צליל סטריאופוני צורם מעט בעוצמה סבירה בלבד, אבל רמקול האפרכסת מספק עוצמת שמע חזקה יחסית למקובל. הערכה של Hero 10 כוללת בנוסף למכשיר עצמו גם מטען קיר וקייס שגורם להראות חמוד במיוחד הודות לפתחים לעדשות ולמסך החיצוני שמשווים למכשיר מראה של אימוג'י מופתע.
(+)
- מנגנון הקיפול עושה רושם טוב אמין ועמיד
- המחיר הזול ביותר בישראל למכשיר מתקפל
- נקי יחסית מאפליקציות צד ג'
- ערכת שבבים חלשה משהו
- יכולות צילום לא מרשימות
- זמן סוללה בינוני
את ה-Blackview Hero 10 תוכלו לרכוש בפרטנר ב-1999 ש"ח, מה שהופך אותו למכשיר עם המסך המתקפל הזול ביותר אי פעם בישראל. זה עדיין לא הופך את המכשיר הזה לבשורה צרכנית: למעט המסך המתקפל, בכל אספקט אחר מדובר במכשיר ביניים לכל דבר, שאלמלא היה ניתן לקפל אותו, הייתי מצפה שיעלה חצי ממה שהוא עולה בפועל. אם חלמתם שנים על מכשיר מתקפל ומה שהפריד ביניכם לבינו זה עניין התקציב, Hero 10 יכול לבוא בחשבון כשמודעים לפשרות שנעשו כאן. אם אתם לא נעולים על מכשיר מתקפל, לטעמי, תוכלו, בקלות, למצוא בשוק, במחיר הזה, אלטרנטיבות קונבנציונליות שיתנו לכם תמורה טובה בהרבה.
הוסף רשומת תגובה