כזה ניסיתי: Ultimate Ears MEGABOOM 4

תראו מי עושה דווקא עכשיו קאמבק לישראל: Ultimate Ears (להלן UE), יצרנית האודיו שהחלה את דרכה עם אוזניות מותאמות אישית למוזיקאים, פרצה לשוק הרמקולים האלחוטיים הניידים ועל הדרך נרכשה ע"י Logitech, חוזרת עכשיו כדי לעזור לישראלים אנוכיים לייצר זיהומי רעש במרחב הציבורי אחר חמש שנים של העדרות מהשוק המקומי. היא עושה זאת עם מבחר של חמישה דגמים שונים, כאשר אליי הגיע אחד הבכירים בקטלוג, MEGABOOM 4.

Ultimate Ears MEGABOOM 4 (צילום: גד גניר)



הרמקולים מסדרת MEGABOOM היו עד לפני מספר שנים בראש היררכיית הדגמים של UE. עם השנים הרחיבה החברה את הקטלוג שלה עם רמקולים גדולים יותר, אבל MEGABOOM עדיין מיועד למי שרוצה לשתף את העולם במוזיקה שלו מחוץ לבית ושישמעו אותו. הוא מקביל פחות או יותר בגודל ובעוצמה שלו לסדרת Charge של JBL ומצויד בשני רמקולים בקוטר 2 אינץ' ושני רדיאטורים  פאסיביים. 


רמקולים מסוגו של MEGABOOM 4 לא מצופים להציג איכויות אודיופיליות. רמקול שמונח לצד הבריכה ומשמיע כל ז'אנר מוזיקה שאינו מוזיקה קלאסית, לא אמור להיות מדויק או מפורט במיוחד. הם אמורים להיבחן לפי שני פרמטרים עיקריים: עוצמה, ובאס, ומשניהם יש ב-MEGABOOM 4 בשפע: הרמקול עשיר בבאסים חזקים, ועוצמת השמע בהחלט מספקת עבור מי שרוצה להאזין למוזיקה בחוץ מבלי להיות צמוד לרמקול עצמו. הרמקול מגיע עם חמישה אקולייזרים מוגדרים מראש לבחירתכם: Signature שהוא למעשה מאוזן לחלוטין ואמור לספק את הצליל המפורט והמדויק ביותר, Bass Boost למי שלא מתעניין בצלילים אחרים פרט למה שמטלטל את עור התוף, Cramped Spaces שמותאם להאזנה בחדרים קטנים, Deep Relaxtaion שלא ברור לי מה הקשר של השם שלו להגדרה בפועל, ו-Podacst/Vocal שמדגיש קולות דיבור ושירה. אף אחד מחמשת האקולייזרים המותאמים אישית לא ערב לאוזניי אז יצרתי אחד משלי דרך האפליקציה, שמבוסס על שינויים קלים ל-Signature ובו קיבלתי איזון טוב בין באסים, מיד וגבוהים, עם פירוט ראוי. כרגיל אצל UE, מבנה הרמקול מייצר שמע זהה לחלוטין 360 מעלות סביבו, כך שלא חייבים לשים לב לזוית שבו אתם מניחים אותו. 

Ultimate Ears MEGABOOM 4 (צילום: גד גניר)


ב-UE נשארים נאמנים לעיצוב המינימליסטי המזוהה עם הרמקולים של החברה מרגע כניסתה לתחום: בחזית הרמקול סימני "+" ו-"-" ענקיים שמשמשים לשליטה בעוצמת השמע. פרט לכך מדובר בצילינדר אחיד עטוף אריג עם תחתית וראש מצופים בפלסטיק עם גימור רך, ופס מאותו חומר שמחבר ביניהם בחלקו האחורי של הרמקול. כל רמקול MEGABOOM עשוי מ-54% חומרים ממוחזרים לטענת UE ומותאם למיחזור לכשישיב נשמתו לבורא. MEGABOOM 4 עמיד לאבק ומים לפי תקן IP67, כלומר, ישרוד צלילה אקראית למים ומבנהו כולל מספיק איזורים חלולים כדי לצוף למעלה במקרה כזה. בראשו לחצני הפעלה וצימוד למכשירים אחרים. בחלקו התחתון של פס הפלסטיק בחלקו האחורי מכסה שמסתיר שקע USB C לטעינה. אין לרמקול חיבורים אחרים, ובניגוד למתחרה הישיר מבית JBL, אי אפשר לטעון באמצעותו סמארטפונים. 

Ultimate Ears MEGABOOM 4 (צילום: גד גניר)

Ultimate Ears MEGABOOM 4 (צילום: גד גניר)


האפליקציה של UE מאפשרת גישה לכמה תכונות מתקדמות: הראשונה, Partyup, חיבור של עד 150 רמקולים של UE זה לזה כדי ליצור שמע חזק ורחב יותר, תכונה שימושית במיוחד במידה ותקלעו למסיבה של עובדי UE. בנוסף, ניתן לכבות ולהדליק את הרמקול מהאפליקציה מבלי ללחוץ פיזית על כפתור ההדלקה והכיבוי שעל הרמקול עצמו. קחו בחשבון שהאפשרות הזאת פורקת מהר יותר את הסוללה במצב כבוי, לכן אם זמן הסוללה קריטי עבורכם עדיף לבטל דרך האפליקציה את האפשרות הזאת. האפליקציה מאפשרת גם להגדיר קיצור דרך מהיר, דרך לחיצה על כפתור בראש הרמקול, לפלייליסט אהוב, אולם התכונה הזאת זמינה רק למשתמשי Apple Music ו-Amazon Music. תכונה ייחודית נוספת היא האפשרות לדבר דרך הרמקול: לחיצה על כפתור באפליקציה תנמיך את המוזיקה ותאפשר לכם לכרוז לקהל השומעים. זה לא מגפון. בגלל שבבלוטות' עסקינן, יש כאן דיליי של קצת יותר משניה בין הדיבור שלכם לקול שבוקע מהרמקול. זה לא פרקטי להפגנות, אבל אם אתם רוצים לקבל את תשומת לב הנוכחים במסיבה, זה יכול להיות נהדר. מה חסר? מיקרופון פנימי של הרמקול עצמו, לביצוע שיחות טלפון.




הסוללה של Megaboom 4 תספיק לכם לכמעט 20 שעות האזנה רצופה בווליום של כ-50%, שזה פי 2 ממה שקיבלתי מ-D320 של W-King, ומיישר קו עם זמן הסוללה של הרמקולים מסדרת Charge של JBL. 

(+)

  • באסים ועוצמת שמע חזקים
  • בנוי היטב ועמיד
  • זמן סוללה ארוך
(-)
  • אין אפשרות לביצוע שיחות טלפון
  • אין חיבורים פרט לחיבור טעינה
  • יקר יחסית לקטגוריה


מחירו של UE Megaboom 4 ביבוא רשמי עומד על 799 ש"ח, יקר יחסית לדגמים מקבילים בקטגוריה. היהי לי קל יותר לשלם מחיר כזה לרמקול שמגיע עם אפשרות לחיבור פיזי למכשירים אחרים, עם אפשרות לטעינה דרכו של מכשירים אחרים ואפשרות לדבר דרכו בטלפון, אבל Megaboom 4 מפצה על חסרונם בעמידות, עוצמת שמע חזקה, באסים חזקים, שמע ב-360 מעלות וזמן סוללה נאה.

Post a Comment

חדש יותר ישן יותר